Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Sümerler’de hayvan katliamı soruşturması başlayacak…

Hatay’ın Defne ilçesinde 11 sokak hayvanın zehirlenmesi olayına tepki gösterildi. Hatay Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.


Defne ilçesi Sümerler Mahallesi Mezarlığı çevresinde, hayvanseverlerin beslediği 9 kedi ile 2 köpeğin, akşam saatlerinde ölü bulunduğu bildirildi.


Hayvanseverler, çevrede yaptığı araştırmada tavuk kırıntısı buldu. Hayvanların zehirlenmiş olabileceğini ileri süren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.


Mahalle halkı, basın açıklaması yaparak şunları söyledi:


“7 Kasım 2021 pazar günü Hatay ili Defne İlçesi Sümerler Mahallesi Mezarlığı civarında barınan sokak hayvanları zehirlenerek öldürülmüştür. Gayet uysal olan, insan canlısı olan Şira ve Yakup adlı köpekler ile beraber toplam 11 kedi ve köpek maalesef hayatını kaybetti.

Bu canlar, mahallemizde yaşayan birçok hayvan sever tarafından sevilen ve beslenen canlardı. Ölümlerinin yine bir insan elinden olacağını bilemeden, canilerin zehire buladığı gıdaları yediler! Mahallemiz insanları merhameti, şefkati, hoşgörüsü, aydınlığı ile bilinir ve böylesi bir cinayeti, merhametsizliği, karanlığı mahallemize yaşatan insanların bulunarak cezalandırılmasını ve bu katillerin derhal mahallemizi terk etmelerinin sağlanmasını istiyoruz.

Bugün masum sokak hayvanlarını hiç acımadan planlayarak öldürebilen bu anlayış yarın kendini savunamayacak bir çocuğa ya da engelli bir vatandaşa da zarar verebilir. Biz bu katillerle bir arada yaşamak istemiyoruz.”


Açıklama esnasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.


OLAYLA İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Hatay Valiliği, 7 Kasım 2021 Pazar günü sosyal medyada yayınlanan İlimiz Defne ilçesinde “Sokak Hayvanlarının Zehirlenmesi” olayı ile ilgili tahkikata başlandığını, söz konusu olayın aydınlanmasına yönelik kolluk kuvvetlerince bölgede konuşlu MOBESE ve güvenlik kameralarının incelemeye alındığını bildirdi.


Açıklamada, şu sözlere yer verildi: “Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız varlıklardır. Yaşayan tüm canlılar gibi onlar da doğanın, eşit haklı bireyidir. Rahat yaşamalarını sağlamak, onlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek ve en iyi şekilde korunmaları kamunun görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır.”