Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Savaş: Yüzyıllardır Girne ile kardeşlik bağlarımız var…

İlimiz Hatay ile KKTC-Girne, “kardeş şehir” oldu. Kardeş Şehir Protokolü, Salı günü KKTC’de, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı bir törenle gerçekleşti. Ortak protokolü, Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Lütfü Savaş ile Girne Belediyle Başkanı Nidai Güngördü imzaladı ve iki kent, kardeş şehir oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, “Kültürel, siyasi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerin gelişmesi için bu protokolün anlamlı ve değerli olacağına inanıyorum. Kıbrıs ve Girne, EXPO 2021’de yer alacak. Kısa bir süre içerisinde de Hatay ve Kıbrıs’ın deniz yolu ile bir bağlantısı olacak. İşçilerimiz, öğrencilerimiz ve turistlerin gemi ile Kıbrıs’a gelmesi oldukça faydalı olacak” diye konuştu.

İmza töreni sonrası bir açıklama yapan Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, yerel yönetimlerin birbiri ile temas kurması, tecrübelerini paylaşması, kültürel, siyasal ve ekonomik açıdan birlik içinde hareket etmesinin önemli olduğunun altını çizerek, “Yüzyıllardır Girne ile kardeşlik bağlarımız var. Attığımız bu imzalar, tarihten bize kalan kardeşliğimizi kuvvetlendirecek. KKTC ve Girne Belediyesi’nin EXPO 2021’de yer almasını istiyoruz. Bu imzalar, her iki şehrimize de hayırlı olsun” dedi.