Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Savaş; Hızlı tren hattı dışında bırakılmamıza tepkili…

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın yerel kanallarından HRT televizyon programında iktidarın Hatay’daki milletvekillerine ve il başkanına seslendi.

Başkan Savaş, konuşmasında, şehrin 2020 yılında 12 milyar lira verdi ödemesine rağmen 2021’de 549 milyon liralık yatırım aldığını belirterek, “25 milyar lira vergi öderken bu sene 670 milyon liralık ödenek ayrıldı. Kişi başı gelirimiz 7 bin 202 dolardan 5 bin dolara düştü. İktidarın buradaki temsilcileri samimi olsa 25 milyar vergi vermişiz 670 milyon hizmet ayırmışsınız diye itiraz ederdi. Siz başka şehrin vekili misiniz? Siz bunu nasıl hak görüp izah ediyorsunuz? İnsanlar sizden bunun cevabını bekliyor” ifadelerini kullandı.

HATAY NEDEN HIZLI TREN HATTI DIŞINDA BIRAKILDI?

Savaş, iktidar temsilcilerine Mersin-Gaziantep hızlı tren hattına Hatay’ın neden dahil edilmediğini sordu.

İktidar vekillerinin neden harekete geçmediğini anlamadığını söyleyen Savaş, “Mersin-Gaziantep hızlı tren hattı için neden vekiller harekete geçmiyor. Hatay neden hızlı tren hattı dışında bırakılıyor? Edirne’den başlayan otoban Sarımazı’da bitiyor. 21 yıllık iktidarın temsilcileri ne yapıyor bu konuda? 21 yıllık iktidar Amanos Tüneli’ni bitirsin. Hızlı tren projesine Hatay’ı dahil etsinler. Yayladağı ve Cilvegözü yollarını bitirsin. İskenderun’da kaçış rampası hala yapılmadı. Siyaset, çözüm bulma, yönetme ve ileri götürme sanatıdır. Bunların yaptığı siyaset değildir” açıklamalarında bulundu.

Savaş son olarak Hatay Deniz Otobüsü seferlerine de iktidarın direndiğini belirterek “Sayın Valimiz yer tahsisi ve milletvekili Abulkadir Özel Bey de izinler konusunda bize destek oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederim. Ama diğerleri bu projeye direndi. Hatay, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kalesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize son emanetidir. Onun için HADO’nun Akdeniz sularında bayrağımızı dalgalandırması çok mühimdir. 3 ayda 13 binden fazla yolcu taşındı KKTC’ye” dedi.

Savaş konuşmasının sonunda iktidarın EXPO 2021 Hatay’a destek vermediğini bir kez daha yineledi.

SAVAŞ’TAN SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A