Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Samandağ’ımızı Çiçek Bahçesine Dönüştüreceğiz…

Samandağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki çiçek ve bitki ihtiyacını karşılamak amacıyla belediye bünyesinde oluşturulan seralarda fidan üretimine başlandı.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ’ı daha yeşil ve daha güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte çok anlamlı bir projenin daha altına imza atıyoruz. Daha yeşil bir Samandağ’ı tasarruf yaparak nasıl hayata geçirebiliriz diye düşündük ve kapalı seramızı oluşturduk. Dışarıda açık alanda da seramız var. Samandağ’ın ihtiyacı olan çiçekleri, fideleri ve ağaçları yetiştirmek üzere bu projemizi geliştirerek projenin son aşamasına geldik. Burada, bizim bölgemizde yetişen bütün bitkileri yetiştireceğiz. Yıllardır özlemini duyduğumuz, turizm ilçesi olan Samandağ’ı daha yeşil bir Samandağ haline getirmek için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Biz bu ihtiyacımızı dışarıdan karşılamayacağız. Hiçbir para ödemeden, tasarruf yapmak suretiyle kendi fidemizi, kendi çiçeğimizi kendimiz yetiştireceğiz.

Kapalı seranın dışında, dışarıda açıkta da bir seramız var. Park ve Bahçeler ekiplerimizin tohum olarak ektiği çeşitli ağaçlarımız mevcut. Burada bölgemizin iklimine uygun yetişen bütün çiçek ve fidelerimizi ekiyoruz. Hem içeride serada hem dışarıda üreteceğiz.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu proje ile burada üretilecek olan çiçeklerimizin, fidelerimizin ve ağaçlarımızın ilçemize ciddi anlamda güzellik katacağına inanıyorum. Daha güzel bir Samandağ’ı inşallah beraber yaratacağız. Daha yeşil, daha temiz bir Samandağ’ın özlemiyle. “ ifadelerine yer verdi.