Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Samandağ’da su şebekelerini iyileştirme çalışmaları sürüyor…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçesinde yer altında var olan su kayıplarını önlemek için 9 mahallede gerçekleştirdiği içme suyu şebekesi iyileştirme çalışmalarının %92’sini tamamladı.

Samandağ’da hayata geçen projenin içme suyu iletimi sırasında şebekelerdeki kayıp ve kaçakların önüne geçeceğini, suyu korumanın yanında enerji tasarrufunda da önem rol alacağına dikkat çeken HATSU, toplamda 180 km şebeke imalat ve 7 bin 300 adet abone bağlantısı çalışmasının yapıldığı bilgisini verdi.

İlçe merkezindeki mahallelerin ekonomik ömrünü tamamlamış, eski teknoloji, sürekli arızalanan şebekelere veda ettiğini ve yeni şebeke ile güçlü suya kavuşacağını vurgulayan HATSU, yaşam için büyük öneme sahip olan suyun yer altında kaybolması için basınca dayanıklı boruların kullanıldığına dikkat çekti.

HATSU ayrıca, Hatay genelinde yapılan içme suyu çalışmalarının içme ve kullanma suyu kalitesinin iyileştirilmesinde büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.