Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Reyhanlı Mehmetbeyli yeni şebeke ve depoya kavuştu…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), “Her Şeyden Önce Sağlık” anlayışıyla Reyhanlı ilçesinin içme suyu şebekesini ve iletimini iyileştirme adına çalışmalarını sürdürüyor.

Reyhanlı ilçesine bağlı Mehmetbeyli Mahallesi’ne daha sağlıklı ve güçlü su iletimini sağlamak amacıyla ürettiği projeyi hayata geçiren HATSU, muhtelif çaplarda 3 bin 458 metre şebeke ve 146 abone bağlantısı çalışması yapıldığını belirterek, tahliye, vantuz vana imalatlarının da tamamlandığını aktardı.

Temin edilen içme suyunun uygun kalitede ve yeterli güçte dağıtımın sağlanması için 50 m3’lük su deposunun inşaatının tamamlandığı bilgisini veren HATSU, fiziki ve teknik araştırması yapılarak hayata geçen proje sayesinde Mehmetbeyli’nin gayrisıhhî, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanarak su kaybına sebep olan borulara veda ettiğini açıkladı.

HATSU Genel Müdürlüğü, su iletimindeki kaliteyi üst düzeye getirme adına ihtiyaç olan bölgeler için proje üretme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.