Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Payas Fen Lisesi Hayırlı Olsun…

Şehit  Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2022-2023 yılında Payas Fen Lisesi oldu.

Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Payas Belediyesi  imzalanan Protokol ile Fen Lisesi Öğrencileri için Pansiyonunu Payas Belediyesi Yapacak.

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde Gerçekleşen  Payas Fen Lisesi Tanıtım Toplantısına Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Milli Eğitim Müdürümüz  Mustafa Danışan, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Veysi Güler, MHP İlçe Başkanımız Adem Akyürek katılım sağladı.

Toplantıda Konuşan Belediye Başkanı mız Bekir Altan

“Allahıma hamdolsun..

 Payas Fen Lisesi bir hayaldi. Yıllar Önce Nursan Anadolu Lisesinin temelini atmadan Payas Belediye Hizmet Binası yapmak üzere kamulaştırdığım araziye Anadolu lisesi yapmak üzere çalışma başlattık.

O zaman fen lisesi istenmişti, olmadı çünkü devletimizin bütün Türkiye genelinde yaptığı çalışmada Her İlde Tek Fen Lisesi olsun düşüncesi vardı İskenderun’da o tarihte fen lisesi yoktu. Payas’ın Vizyonunu  Hatay’da bir tane olan okulu Payas’a istemiştim.

Bir tane okul arazisinden 2 tane okul kazandırdık şehrimize. Nursan Anaokulu, Nursan Anadolu Lisesi. Nursan Anaokulun ve Nursan Anadolu Lisesini yanında bulunan araziye kamulaştırarak İlkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına devrettik.

İlçe milli eğitim müdürümüz, ilçe başkanımız birlikte yaptıkları çalışma neticesinde Fen Lisesine ihtiyaç var, bir de sınavla girilen okullara ihtiyaç var. Payas’taki eğitim seviyesi yükselsin buraya fen lisesi yapalım mı diye düşüncelerini aktardılar.

Biz de neden olmasın diye çalışırken pansiyonun İlkokul yapılacak araziye oturtulması ve oranın Fen Lisesi olarak dönüştürülmesi bir süre tartışıldı. Ancak daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz daha geniş bir arazi olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini teklif edince niye olmasın diye başladığımız süreç İlçe kaymakamımız Sayın Dr. Polat Kara’nın gayretleriyle resmi bir vücut buldu.

Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’nun kapısını çaldık.Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu  Milli Eğitim Bakanımızından sözü alarak sonuca ulaştırdı.

Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a

Milli Eğitim Bakanımız  Mahmut Özer’e

Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’na

Hatay Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Çerko’ya

Payas Milli Eğitim Müdürümüz  Mustafa Danışan’a

AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Veysi Güler’e

MHP İlçe Başkanımız Adem Akyürek’e

Gayretlerinden Dolayı Teşekkür  Ediyorum.

Payas Fen Lisesi Hayırlı Uğurlu  Olsun…

Fen Lisesi Tercihle gelinen , Türkiyenin eğitim seviyesi en yüksek beyin geleceği okul.

Fen Lisesine Pansiyon yapılması için şehirime hizmet gelsin diye 50 Milyon TL altına imzamı attım.

İlçe milli Eğitim Müdürümüz dedi ki eğer ki bu pansiyon yapılmazsa veya taahhütte bulunmazsa bu iş olmayacak dedi. 3 ay içerisinde okullar açılmadan öğrenciler gelmeden biz bu  pansiyonu yapıp devletimize teslim ederiz. Yetiştiremedik mi otel kiralarım.