Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Parlar; Milli değerlerimize zarar verenler en ağır şekilde cezalandırılmalı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar,Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yol üzerindeki Milli Mücadele kahramanlarının resim ve fotoğraflarının tahrip edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Vatandaşların kullanılan siyasi dil sebebiyle kutuplaştırıldığını, kin ve düşmanlığa sevk edildiğini belirten Başkan Parlar;”Milli değerlerimize zarar verenler en ağır şekilde cezalandırılmalı.”dedi.


Hatay Dörtyol’da Karakese Mahallesi’nde yol kenarındaki duvara belediye tarafından yerleştirilen, içinde Atatürk’ün fotoğrafı, Türk bayrağı ve “Milli Mücadelede ilk kurşun 1918’de Dörtyol Karakese’de atılmıştır” yazısının yer aldığı duvar afişleri yırtılarak tahrip edildi.

Afişlere zarar veren kişi ya da kişilerin kimliği henüz belirlenemezken CHP Hatay İl Başkanı Parlar saldırıyı kınadı. Kendini bilmez kişilerin, bazı siyasilerden cesaret alabildiğine dikkat çeken Başkan Parlar, “Bugün üzücü bir haberle karşılaştık. Milli mücadelenin ilk ayak sesi olan Hatay Dörtyol ilçesindeki Milli Mücadele anıtına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Fotoğraflarda ciddi derecede hasar var.

Fakat önemli olan bir diğer hususta bunu yapan kişi ya da kişilerin hangi cürretle bunu yapabiliyor olması. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun sorumlusu aslında halkı kin ve düşmanlığa sevk edenler ve bu tür olaylarda failleri cezasız bırakanlar  ya da az ceza ile olayın üstünü kapatmaya çalışanlar. Fakat biz asla buna müsade etmeyeceğiz. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenler acilen yakalanmalı ve en büyük cezaya mahkum edilmeli. Bu da tarih bilmez cühela insanlara ders niteliğinde olmalı”şeklinde konuştu