Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Parlar; Basın Özgürlüğü Demokrasinin Temel Direğidir…

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Parlar, basın özgürlüğünün demokrasinin temel direklerinden biri olduğunu söyledi.

Başkan Parlar, “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.


Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi görev sayarak çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisidir.


Toplumun geniş kesimlerine bilgi akışının sağlanmasında önemli bir misyonu yerine getiren ve kamusal bir güç olan basının özgür, tarafsız, toplum ve Ülke menfaatleri konusunda duyarlılık gözeten bir anlayışla hizmet etmesi çok büyük bir önem taşımaktadır.


Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”dedi.