Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Nefes bebek desteğinizi bekliyor…

Samandağ ilçesinde yaşayan Yeşil Ailesi’nin, SMA hastası çocukları ‘Nefes’ bebek için verdiği mücadele, bağış sahiplerini ve yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Bağış kampanyalarıyla sıkça duyulan SMA hastalığının tedavisi artık mümkün. Ancak bu ağır hastalığın bedeli milyonlarca doları bulabiliyor. Bu nedenle de her ailenin ilaca ulaşması çok kolay olmuyor. Bu konuda Hatay gündemine taşınan ‘Nefes Bebek’ için uzun bir süredir toplanan bağışlar ise ne yazık ki istenen noktaya henüz ulaşamadı.

Samandağ ilçesinde yaşayan Yeşil Ailesi’nin SMA hastası çocukları ‘Nefes’ bebek için verdiği mücadele de bu kapsamda bağış sahiplerini ve yardımseverlerin desteğini bekliyor.

SMA hastası ‘Nefes’ bebek için ailesinin verdiği mücadele, ne yazık ki şu ana kadar istenilen ilgiye ulaşmadı. Tüm mecralardan seslerini duyurmaya çalışan Anne Nilay Yeşil, “Kızımız ölüyor! Neden kimse sesimizi duymuyor” diyerek, feryadını dile getiriyor.

ANTAKYA olarak, ‘Nefes’ bebek için bir farkındalık yaratmak istiyoruz. SMA hastası bir bebek daha hayata gözlerini yummasın. ‘Nefes’ bebeğe nefes olun. ‘Nefes’ bebek için Valilik onayıyla düzenlenen kampanyaya siz de katkıda bulabilirsiniz. SMA; omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek; yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetleri ortadan kaldıran bir hastalık. Bebekler içinse bir numaralı genetik ölüm nedeni. Maalesef, bu haftalığa yakalanan ve çok pahalı olan tedavi masraflarını karşılayamadığı için hayatını kaybeden birçok bebeğimiz var. Hayatta olan ve yaşam mücadelesi verenlerse, Valilik izinli kampanyalarla adeta zamana karşı yarışıyor