Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Kentin kanaat önderleriyle birlikte Ulusal Egemenliğimiz kutlandı…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin tüm renkleriyle bir araya gelerek kutladı.

Başkan Savaş, Covid-19 salgını nedeniyle resmi törenlerin ve kutlamaların yapılmadığı bu bayramda 3 semavi dinin temsilcisi ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek bayramı kutladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin tarihi taş binasının önünde kentin kanaat önderleriyle bir araya gelerek İstiklal Marşı’nı okuyan Başkan Savaş, düşüncelerini paylaştı.

Hatay’ın tüm renkleriyle bir arada olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden ve kuruluş yıllarında büyük emek sarf eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da bu kutlamanın Hatay’dan tüm dünyaya verilen güzel bir mesaj olduğunu ifade etti.

Hatay Musevi Cemaati Üyesi Azur Cenudioğlu da herkesin bayramını kutladı. Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ile birlikte Ramazan ayını da kutladı.

Ayrıca Ortodoks cemaati kanaat önderi Nebi Hurigil, Vakıflı Köyü Ermeni Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Cem Çapar, Alevi kanaat önderi Tahir Eskiocak, İmam Yusuf Esatoğlu, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Büyükşehir Başkan Vekili Fedai Yücedal da tüm Türkiye’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan ayını kutladı.