Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

“Kent Meydanı” projesinde kaos yaşandı…

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Mehmet Şah Vakıf İşhanı yeri, ‘Kent Meydanı’ ve ‘Yeşil Alan’ yapılması şartıyla geçtiğimiz günlerde protokolle imza altına alınarak Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Antakya Belediyesi’nce toplam 34 Milyon TL bedelle bu alan satın alınmıştı. Ancak geçen süre zarfında tarafların açıklamalarıyla proje askıyla alındı.

Lütfü Savaş:Yerin 4 Metre Altında,Üç Ayrı Tarihi Eser Bulgusu Tespit Edildi


Hatay Büyükşehir Belediye Başanı Lütfü Savaş, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada, “Elimizde jeoradar raporları var. Orada, yerin 4 metre altında, üç ayrı tarihi eser bulgusu tespit edildi.

Biz, bu alanın altında otopark, wc ve duş alanı planlıyorduk. Ancak bu durumda buraya bir şey yapamayız. O yüzden ben, protokol gereği ödenmesi gereken 34 milyon TL’yi buraya harcayamam. Buraya, Vakıflar Genel Müdürlüğü de bina yapamaz. O yüzden oturup yeniden görüşmemiz lazım” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü: Herhangi Bir Kültür Varlığına Rastlanılmadı

Vakıflar Genel Müdürlüğü de bu açıklama sonrası Lütfü Savaş’a cevap verdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ellerinde 2018 tarihli Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı bulunduğu, bu kararda da taşınmazda herhangi bir kültür varlığına rastlanılmadığını söyledi.


Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Belediye Başkanının belirttiği arkeolojik, araştırma ve sondaj kazılarında kesin ve resmi bir bağlayıcılığı olmayan jeoradar raporlarının HBB tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü ile paylaşılmasını, Meydan Projesi kapsamında bir bodrum kattan fazlası düşünülüyorsa da bunun açıkça ifade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

AKP Hatay Milletvekili:Lütfü Savaş Hatay Halkıyla Alay Ediyor


AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’de yaptığı açıklamayla tartışmaya katılarak Kent meydanı ve yeşil alan projesinin Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın mesnetsiz iddiaları nedeniyle durdurulduğunu söyledi.
AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik yaptığı açıklamada ”Lütfü Savaş’ın Hatay halkının parasını çarçur etmem diyerek Kent meydanı ve yeşil alan projesine ödeme yapmayı red etmesi herzaman olduğu gibi halkımızın aklıyla alay etmekten başka birşey değildir.

Savaş’ın belediye meclis kararıyla ödemeyi taahhüt ettiği 27 milyon türk lirası hayali projelere ödediği paranın yanında devede kulak kaldığını tüm halkımız bilir! Konuyu aklıyla alay ettiğiniz Hataylı hemşehrilerimin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.


Hikmet Çinçin:Şehrin Tüm Seçilmişleri ve Atanmışları Konuyu Takip Etmeli


Sosyal medya hesabından tartışmaya katılan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’de kamunun parasının yurttaşların mutluluğu için kullanılması gerektiğini ifade etti.Çinçin açıklamasında siyasilere ve atanmışlara da çağrıda bulunarak ”Şehrin tüm seçilmişlerin ve atanmışları konunun takipçisi olmalı ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak, sürece şu ana kadar çok önemli katkılar sunmuş olan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yaşanmakta olan kaosa nasıl bir yaklaşım sergileyeceği ise merak ediliyor.