Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

İskenderun’ da Tek faz sorunu uzun süredir giderilmeyi bekliyor…

Şehit Mustafa Arslan Caddesi’nde tek faz sorunu iddiası var…

İsmet İnönü Mahallesi, Şehit Mustafa Arslan Caddesi üzerinde yenilenen Trafo sonrası, mıntıkada Tek Faz sorunu yaşandığı iddia ediliyor. Elektrikli bazı cihazlar çalışırken, bazen asansörlerin çalışmadığı, bazen de ampullerin yanmadığı sistemin tam anlamıyla işlememesinden kaynaklı bir sorunun olduğu öne sürülüyor. Trafo yenilenmeden önce ciddi bir sorunlarının olmadığına dikkat çeken sakinler, yeni monte edilen trafo sonrası sorun yaşamaya başladıklarını öne sürdüler. 

Şehit Mustafa Arslan Caddesi sakinleri ile komşu civar sakinler elektrikli eşyalarını düzgünce çalıştıramadıklarını, tek faz nedeniyle arıza korkusu ve kaygısı yaşadıklarını dile getirirken “ufak tefek elektrikli eşyalarımız arızalandı. Daha fazlası olmadan Enerjisa ilgilileri arızamızı gidermeli ve mağduriyetimizi sonlandırmalıdırlar. Arıza oluşuyor ancak arızayı biz sakinler fark ediyoruz. Enerjisa da kayıt oluşturulana kadar yetkililer sorundan haberdar olmuyor. Oysa sistem üzerinden bu mıntıkanın sağlıksız yani tek faz çalıştığı gözlenmeli ve vatandaşın şikâyetine gerek kalmadan var olan sorun kökten çözülmelidir” şeklinde ortak görüş ifade ettiler. 

Enerjisa Ekiplerinin Dikkatine

Bu mıntıkada oturan sakinler arızanın acilen giderilmesini yerel makamlardan sonuç alamazlarsa konuyu Enerjisa Bölge ve genel müdürlüğüne ileteceklerini ayrıca Enerji Bakanlığına şikâyet de bulunacaklarını ifade ettiler. 

İskenderun Enerjisa Arıza ekiplerinin tepeden tırnağa bir inceleme neticesi,  sistemi normal ve işler hale getirmeleri bekleniyor. Seri müdahalenin arıza ekiplerince hemen yapılması bekleniyor…