Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

İntihar etmek istedi…

Antakya’da geçtiğimiz Perşembe günü, Türk filmlerini aratmayan bir olay yaşandı. Saat 14.30 sıralarında, yağışlı bir Antakya günü, Asi Nehri Ata Köprüsü üzerinden kendini aşağıya atmak isteyen, 35-40 yaşlarında olduğu öğrenilen bir genç, psikolog kadın ve polisler sayesinde ölümün eşiğinden döndü.

Olayın görgü tanığı, Hatayspor eski futbolcularından Bülent Kaya, tesadüfen köprüden geçerken olayla karşılaştığını söylerken, geniş güvenlik önlemleri altında polisler, 112 personeli, itfaiye, AFAD görevlileri yanında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden bir Psikolog tarafından yürütülen ikna çabası sırada, gencin Asi Nehri’ne kendini atarak intihar etmekte inat etmesi ve atlamak üzere hamle yapması üzerine, Psikolog Tuğba Kaya’nın, genci havada, kazağından ve ensesinden tutarak 1-2 saniye öylece tutabildiğini, o sırada yakın duran polis memurlarının da hemen atlayarak genci kurtardıklarını ve ölümün eşiğinden döndürdüklerini anlattı.

Bülent Kaya, ‘’Psikolog kadın öylesine atik müdahale etti ki, genci ölümden kurtardı. Kendisi de aşağıya düşebilirdi. Kendini feda ederek can kurtardı.. Ben, yıllarca spor yaptım, güçlü bir vücudum var. Kendini Asi’ye atmak isteyen genci böyle kazağından, ensesinden kurtarabilir miyim, bilemem. Ancak bu kadın psikoloğa helal olsun. Kendini feda edercesine müdahale gerçekleştirdi ve gencin hayatını kurtardı. Bu kadına, YILIN ÖDÜLÜ verilmeli ‘’ dedi.

Yaptığımız araştırmada, intihar etmek isteyen 35-40 yaşındaki gencin elektrikçi ustası olduğu, iyi gelire sahip olduğu, eşi ile problem yaşadığı, boşanma aşamasında olduğu için bunalıma girdiği öğrenilirken, olayda, can kurtaran kahraman psikoloğun da, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve adının Tuğba Kaya olduğu öğrenildi.

Görüştüğümüz, Aile Sosyal ve Politikalar Müdürlüğü’ne yakın kaynaklar, intihar etmek isteyen gence ve ailesine, kurum tarafından ayrıca resmi danışmanlık hizmeti verilmekte olduğunu da belirttiler.