Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

İlaç krizi…

CHP’nin Doktor İl Başkanı Parlar, ilaç yokluğunun hasta ve eczacıları mağdur ettiğini savundu.

CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Türk Eczacılar Birliği’nin açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

“Her ne kadar ilaç fiyatlarının artmasına karşı olsak da, ilaç fiyatlandırmasına esas olan Euro kuru 4.57 TL iken, güncel Euro kuru 11 TL civarında seyrediyor. Aradaki makas giderek açılıyor ve piyasada bulunamayan ilaç sayısı günden güne artıyor. Ve ne yazık ki, bu, karşı karşıya kaldığımız ilk ilaç krizi değil. Biz, bunu yıllardır yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmaları, Şubat ayında ilaç kurunda anlaşana dek pek çok ilacı temin edemiyoruz, hastamıza ilacını ulaştıramıyoruz.”

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, yaşanan ilaç sorununa dikkat çekerek, Eczacılar Birliği’nin çağrısına kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

İlaç fiyatlandırma politikalarının derhal güncellenmesini isteyen CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Türk Eczacılar Birliği’nin, “Ciddi bir ilaç yokluğu içerisindeyiz ve bu tablo, gün geçtikçe derinleşiyor. Bizi, hastalarımızla karşı karşıya getirmeyin” uyarısının dikkate alınmasını istedi.

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da Türk Eczacılar Birliği’nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:

“Türk Eczacılar Birliği, hastaların ilaçlara ulaşamama nedenini açık bir biçimde paylaştı. Fiyatlandırma politikaları yanlış ve güncellemeye gidilmiyor. Eczacılar, zaten fiyat artışından yana değil. Fakat kurdaki artış da işleri alt üst ediyor ve kriz daha da derinleşiyor.

O nedenle, yetkililer bu sese kulak vermeli. Ne hastalarımız, ne de eczacılarımız mağdur edilmemeli ve ilaç krizi son bulmalı. Ayrıca eczacılar üstündeki baskı ve hedef gösterme politikalarından da vazgeçilmeli.”