Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

”Herod Bilimle Aydınlanıyor” projesi…

“Herod Bilim ile Aydınlanıyor” Projesi kapsamında Antakya Belediyesinin de ev sahibi olduğu TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri 14-15-16 Ekim tarihlerinde Antakya Bilim Merkezimizde başlayacaktır. 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın eğitim ve bilime verdiği önem doğrultusunda hizmete sunulan Antakya Bilim Merkezi, “Astronomi ve Uzay Gözlem Etkinlikleri”yle gökyüzü meraklılarını bir araya getirmeye devam ediyor. 

Antakya Belediyesinin, Antakya Bilim Merkezi vasıtasıyla bilimi daha geniş kitlelere sevdirmek için geleneksel hale getirdiği bilim şenlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunlar yer aldı: “Antik Çağ’da geceleri meşaleler kullanılarak aydınlatılınca “Dünyanın İlk Işıklandırılan Caddesi” unvanını alan Antakya Kurtuluş Caddesi’nden (Herod Caddesi) esinlenerek yazılan “Herod Bilim ile Aydınlanıyor” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 

4007 Bilim Şenlikleri destekleme programı 2020/1 çağrı dönemi kapsamında tüm Türkiye’de destek alan 53 projeden biri olup, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hatay Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde ve Antakya Belediyesinin katkısı ile hazırlanmıştır. 

14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek şenliğimizde eğlenceli deney ve etkinlikler her yaş ve kademeden tüm halkın katılımına açık ve ücretsiz olacaktır.”