Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HBB’den 15 ilçeye başarılı müdahale…

HBB EKİPLERİ 1 HAFTADA 515 VAKAYI BERTARAF ETTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi olumsuz hava koşullarına karşı mücadelede kentin 15 ilçesinde seferberlik göstererek önemli başarıların altına imza attı. Kenti etkisi altına alan yağışlara karşı yol açma, yol düzenleme, karla mücadele ve kurtarma çalışmaları gibi birçok çalışmalar gerçekleştiren HBB ekipleri, Afet ve Acil Durum Koordinasyon(AKOM)’dan gelen ihbarları değerlendirerek başarılı müdahalelerde bulundu.

Tüm birimleri ile koordineli çalışarak teyakkuz halinde olan HBB ekipleri, yağışların etkili olduğu 18-24 Ocak tarihleri arasında 62 iş makinesi, onlarca araç ve personel ile Hatay halkının yanında oldu. Antakya, İskenderun, Belen ve Hassa başta olmak üzere toplamda 14 ilçede kar ve aşırı yağışla mücadele eden Büyükşehir ekipleri toplam 515 vakaya müdahale etti. Ağıl çökmesi, yol kapanması, yolda mahsur kalma, dere taşması ve meskenlerde su baskını gibi birçok kritik vakaya müdahale eden ekipler, 515 vakanın 437’sinde kar yağışının yarattığı olumsuzlukları bertaraf etti.

HBB ekipleri, özellikle kar yağışının en yoğun olduğu Hassa’da çevre il ve ilçeler arası yollarda, ana arterlerde yaklaşık 20 mahallenin yollarında yol açma çalışması gerçekleştirdi. Yine Hassa’da yolda mahsur kalan ambulans için seferber olan ekipler yolu hızlıca ulaşıma açtı. Hassa’daki iş yeri yangınına ve çöken büyükbaş hayvan ağılına da hızla müdahale eden ekipler, diğer ilçelerde de çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdü.

Kırıkhan, Altınözü, Arsuz, Samandağ ve Belen’de 16 mahallenin yolunu yeniden ulaşıma açan ekipler, Samandağ’da meydana gelen dere taşkınlarına, su baskınlarına da müdahalede etti. Merkeze gelen her ihbarı özenle değerlendiren HBB ekipleri yağışların etkisini en aza indirmek için  çaba harcayarak büyük takdir topladı.

AKOM yetkilileri, 24 saat boyunca teyakkuz halinde olduklarını, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı her türlü tedbir ve önlemin alındığının altını bir kez daha çizdi ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.