Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Haziran ayı sonunda aşılama yüzde kırkı aşmalı…

Hatay’da Suriyeliler hariç sadece dört kişiden biri aşılandı. Rakamları paylaşan Sağlık Bakanlığı bu hızla gidilmesi halinde Haziran ayı sonu Temmuz ayı başına kadar bu rakamın 1 milyona dayanmasının beklendiğini açıkladı.

Şu an Hatay’da aşılama oranı ise yüzde 20 . Haziran ayı sonu itibariyle yüzde 40’ı aşması bekleniyor.

Hataylılar ise sayıdan memnun değil. Bugüne kadar 458 bin kişinin aşılandığı Hatay’da halen sürü bağışıklığı yakalanabilmiş değil. Sürü bağışıklığı için nüfusun en az yüzde 60’nın yakalanması gerektiğini öne süren vatandaşlar, “Bu da demek oluyor ki Hatay ilinde bir milyon 300 bin civarında aşılama yapmak gerekiyor. Hatay’ın öz nüfusu bir milyon 650 bin, Suriyelerle birlikte Hatay’ın nüfusu 2 milyonu aşıyor” dediler.

Bilindiği üzere ilimiz Hatay’da diğer illerde olduğu gibi 50 yaş ve üzeri için aşılama takvimi devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği bilgilere göre Suriye sınırında kalan yerleşim birimlerinde ki çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerine yönelik aşılama takvimi devam ediyor.

Kısa bir zaman dilimi içinde aşılama faaliyetinin sadece Hastanelerde ki merkezlerde değil Aile Sağlık Merkezlerinde de (ASM) yapılmasına başlanacağı ise sevindiren bir başka haber oldu.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünün Aile Sağlık Merkezlerinde aşılama takviminin başlamasıyla birlikte konuya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında, 30 milyon doz aşı yapıldığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan aşı haritasında ise il il uygulamanın ne aşamada olduğu bilgisi yer aldı. Haritaya göre Hatay’da 458,865 kişi aşılandığı belirtildi.