Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HATSU, Reyhanlı’daki çalışmalarını tamamladı…

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), hayata geçirdiği Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesi Kanalizasyon, İçme Suyu ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi projesinde çalışmalarını tamamladı.

İçme suyunu sağlıklı şekilde iletmek ve atık suları arıtmak üzere yaşam alanlarından tahliye etmek için Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesi’nde kanalizasyon, içme suyu ve paket atıksu arıtma tesisinde çalışmaların tamamlandığını belirten HATSU, toplamda içme suyu ve kanalizasyon hattı olmak üzere 10 bin 9015 metre altyapı çalışması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Abone bağlantılarının da tamamlandığı sanayi sitesinde günlük 550 m3 atık su arıtacak olan paket arıtma ünitelerinin de yerleştirildiğini aktaran HATSU, dengeleme tankı, yağ hazneleri ve çamur tankları montajlarının tamamlandığını kaydetti.

Yapılacak olan paket arıtma tesisi ile günde 553 m3 atık su arıtılacağını belirten HATSU, Reyhanlı İçme Suyu Şebeke İnşaatı ile de şebeke iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.