Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatayspor, Balıkesirsporu 2-0 yendi…

Balıkesirspor’u 2-0 yenerek Süper Lig’e doğru emin adımlarla ilerleyen Hataysporumuzu tebrik ediyor, #osenebusene diyoruz. Haydi Hatayspor goooollll goooollll goooollll.
#Hatayspor
#SüperLig
#AsyaRadyo
#RadyoRenk
#HatayRadyosu
#HatayRadyo
#TamerKerimoglu
#GündemMüzakere

TFF 1. Lig’in 30. haftasında lider Hatayspor, kendi evinde Ekol Hastanesi Balıkesirspor’u 2-0 mağlup ederek, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyişini sürdürdü.

Koranavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanan maça Hatayspor, Akın, Kubilay, Hamza, Aabid, Selim, Gökhan, Mesut, Sadi, Furkan, Yusuf ve Caner kadrosuyla çıktı. Maçın ilk dakikalarında ev sahibi takımın mutlak bir gol pozisyonu yakalaması izleyenleri umutlandırıp sevindirdi. Topa hazırlıksız yakalanan Gökhan’ın dokunuşu isabetsiz kaldı. Bu dakikadan sonra baskısını attıran rakip Balıkesir, 4 Dk’da gole çok yaklaştı, ancak sonuca gidemedi. Bundan sonraki dakikalarda ev sahibi takım gol arayışlarını sürdürdü.

18 dk’da kullanılan kornerden sonuç alamayan ev sahibi takım, Hamza’nın şutundan da yararlanamadı. Bu dakikadan sonra 20. Dk’da Selim’in sert şutunu, rakip kaleci Atilla önledi. Selim’in peş peşe 23 ile 31 dakikalarda kullandığı şutlarından sonuç alınamadı. Bu dakikada Balıkesirspor’dan Aly Malle sarı kart gördü.

32 dakikada Caner’in gol kaydedeceği sevinci izleyenlerin kursağında kaldı, sert şutu az farkla auta çıktı. 41. dakikada Caner’in rakip kale sahasına kadar götürüp ortaladığı topa bu kez Hamza dokunamadı. Maçın ilk yarısına eklenen bir dakikanın oynanmasının ardından ilk yarı golsüz kapandı.

İkinci yarıya Hamza’nın yerine Mirkan’la devam eden ev sahibi takım, mutlak gol mücadelesi ilk dakikalarda gözlendi. Mirkan’ın atışından kazanılan kornerden sonuç gelmedi. 48. Dk’da Balıkesirspor’dan Batuhan sarı kart gördü. 49 Dk’da peş peşe kullanılan üçüncü kornerin ardından ceza sahasındaki elle oynamayı maçın orta hakemi Hakan Ceylan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

  1. Dk’da penaltıyı kullanan Hatayspor kaptanı Mesut, akıllı bir vuruşla kendisinin ve takımının ilk gölünü kaydetmiş oldu: 1-0

Hatayspor’un rakip sahada etkili göründüğü dakikalarda Balıkesir iki oyuncu değişikliği yaparak, Abdulkadir’in yerine Anduzic, Foxı’nin yerine de Celal Emir’i oyuna dahil etti. Ev sahibi takım ise 64. Dk’da Gökhan’ın yerine Ali Can’ı takıma dahil etti. Ali Can’ın girer girmez sahada farkedilir pozisyonlarda görünmesi ile 70 Dk’da uzaktan nefis şutu rakip kale direğinin yanından geçti.

Ev sahibi takım 80 Dk’da Kubilay’ın yerine Rahman Buğra, Selim’in yerine de Idır’a takıma aldı. 84. Dk’da rakip futbolcularıından Sezer’in sakatlanması üzerine oyuna Enes girdi. Maçın bu skorla sona ereceği düşünülürken, orta hakem maça 4 dakika ilave etti. Hatayspor bu dakikada üçüncü oyuncu değişikliğini yaparak, Caner’in yerine Soner’i oyuna aldı. 91 Dk’da Ali Can’ın nefis ortasını Mirkan tamamlayamadı. 93 Dk’da ise Rahman Buğra’nın ortasını bu kez aynı güzellikle Mirkan vurdu. Rakip filelerin havalandığı bu golle Hatayspor 2-0 üstünlük sağladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sporcular başta olmak üzere tüm görevli ve izleyenler teste tabii tutulurken, Hatayspor-EH Balıkesirspor maçında sosyal mesafe korundu ve katılanlar maske taktı. Maçı; Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcıları ve bu haftaki maçın forma sponsoru Concorde Resort Otel’in sahibi Hataylı iş insanı İbrahim Seyfettinoğlu da izledi.