Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’lı üreticinin korkulu rüyası…

Hataylı zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin korkulu rüyası Afrin için bu yıl önlem alınmasını isteyen zeytin ve zeytinyağı üreticileri, geride bıraktığımız yıllarda olduğu gibi aynı rezaletin bu yıl yaşanmamasını istiyorlar.

Hataylı milletvekillerine seslenen Hataylı üreticiler, “Son birkaç yıldır hükümet politikası haline gelen Afrin Zeytinyağı bizleri büyük zarara uğratıyor. Afrin zeytinyağı yıllardır ihraç kaydıyla Hatay’a getiriliyor ancak iç piyasada satılıyor.

Belki denetim eksikliğinden, belki göz yumulduğu için bu zeytinyağlarının önemli bir kısmı iç piyasaya sürülüyor.

Neticede yerli zeytinyağı fiyatı litre başına 3-4 TL düşüyor. Zeytinyağı üreticilerimiz maliyetine dahi zeytinyağı satamaz duruma geldi. Üreticiler ciddi zarar ettiler. Bu durum toplumun önemli bir kesimini etkiledi” dediler.

2020 yılında Afrin’den yaklaşık olarak 50 milyon dolarlık zeytinyağının getirilerek iç piyasada tüketildiğini hatırlatan Hataylı üreticiler, “Bu yıl da aynı sorun yaşanırsa protesto gösterilerinde bulunacağız. Bugünden söylüyoruz, gerekli önlemler alınsın” dediler.

Hatırlanacağı üzere önceki yıllarda CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir’in konu ile ilgili açıklamaları ve soru önergeleri mevcuttu.