Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’ın Anavatana katılışının 81. yıldönümü coşkuyla kutlandı…

HATAY’IN ANA VATANA KATILIŞININ 81. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Hatay’ın anavatana katılışının 81. yıl dönümü münasebetiyle Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarafından Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ümit Durmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başladı.

Çelenk sunumu ile devam eden törende şeref defterini imzalayan Vali Doğan, Hatay’ın, bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösterdiğini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen bu kahramanlık destanında; Tayfur Sökmen, Abdurrahman Melek, Abdülgani Türkmen ve arkadaşlarını, bu uğurda mücadele eden tüm aziz şehitlerimizi, bugün vesilesiyle bir kez daha hatırlayarak minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi

Konuşmaların ardından, şehitliği ziyaret edilerek, şehit ailelerine karanfil dağıtıldı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

BAŞKAN SAVAŞ HATAY’IN ANA VATANA KATILIŞINI KUTLADI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın ana vatana katılışının 81’inci yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Savaş mesajında, “Hatay için 23 Temmuz yeniden doğuşun günüdür. Ana vatanımızın sıcaklığına ve kudretli topraklarına katılışımızın 81’inci yılını ilk günkü coşku ve heyecanla karşılıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu toprakları şahsi meselesi olarak nitelendirdi ve öz yurdumuza kavuşmamız için büyük bir çaba sarf etti. Bizler bu çabaya layık olabilmek için her gün daha fazla çalışmalıyız. Şehrimizi geleceğe taşırken o günlerde verilen milli mücadelenin ruhunu ve inancını yüreğimizde taşımalı ve çalışmalarımıza bu duygularla yön vermeliyiz. Sporda, sanatta, bilimde yani yaşamın her alanında mücadele ruhumuzu diri tutmalı ve Ulu Önder Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmamalıyız” ifadelerine yer verdi.

Ana vatana katılışın Hataylılar için büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “’Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz’ diyerek Hatay’ın öz yurduna kavuşması için canla başla mücadele veren başta Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tayfur Sökmen, Abdurrahman Melek, Abdülgani Türkmen ve tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Bu şehir size hep minnettar kalacak” dedi.

BAŞKAN YILMAZ HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 81. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 23 Temmuz Hatay’ın Anavatan’a katılışının 81. Yıldönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; “ Hatayımız, geçmişi insanlık tarihi ile birlikte anılan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış nadide bir ildir. Tarih öncesi çağlardan bu yana iklimi, verimli toprakları, ticaret yolları üzerinde bulunması ve bir hoşgörü mozaiğini andıran kültür çeşitliliğiyle Hatay, her daim insanlığın cazibe merkezi olmayı başarmıştır.

Hatay bu özelliklerinden dolayı Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin de hedefi olmuştur. Bu işgale rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Kırk Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz.”  ve “Hatay Benim Şahsi Davamdır” diyerek Hatay’ın Anavatan’a katılması için tüm Hataylılara umut ışığı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği usta siyaset ve tüm Hataylıların mücadelesi neticesinde bağımsız “Hatay Devleti” kurulmuş ve üzerinden bir yıl bile geçmeden, Hataylılar Türk tarihine geçen bir sadakat örneği ile Türkiye Cumhuriyeti’nde il olmayı, bağımsız bir devlet olmaya tercih ederek, Hatay Millet Meclisi üyelerinin oybirliği ile 1939’da Anavatan’a katılmıştır.

Dönemin Hatay Millet Meclisi Üyeleri başta olmak üzere, Hatay halkının gösterdiği bu sadakat ve kadirşinaslık örneği aziz milletimizin birlik ve beraberlik ile her türlü güçlüğü aşabileceğinin de en önemli göstergesi olmuştur.

Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla 81 yıl önce Anavatan’a katılan Hatay insanı, bugün de tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha mutlu bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 81’inci yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ve tüm silah arkadaşları başta olmak üzere milli davaya hizmet edenleri şükran, saygı ve minnetle yâd ederken, vatanımızın birlik ve bütünlüğü için mücadele ederken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

BAŞKAN GÜZEL’DEN 23 TEMMUZ MESAJI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Hatay’ın Anavatana katılmasının 81.yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“ 23 Temmuz 1939 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesi olarak görüp anavatana kattığı Hatay; medeniyetlerin beşiği, hoşgörü kenti olarak tüm dünyaya adını duyurmuş bir İl olmuş, halen de aynı birlik beraberliğin ve bu eşsiz mozaiğin korunduğu özel bir bölge olarak anılmaya devam etmektedir.

Yaşamının son zamanlarında gece gündüz bu işe emek veren Mustafa Kemal Atatürk; savaşsız, silahsız bir şekilde, Hatay’ın anavatan Türkiye’ye katılmasını sağlamıştır. Hatay’ın anavatana katılmasının 81. yıl dönümünde ilimizde ve ülkemizde birlik ve bütünlüğümüzün daim olmasını diliyor, bu güzel ve özel şehri gelecek nesillere aynı bakirlikle bırakabilmemizi temenni ediyorum.”

BAŞKAN ERYILMAZ’DAN HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 81. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Hatay’ın Anavatana katılışının 81. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Eryılmaz mesajında; “ Tarih boyunca kadim medeniyetlerin merkezi olan, farklı dinleri, kültürleri ve anlayışları bünyesinde barındıran Hatay, kardeşlik ve barış içinde bir arada yaşama idealimizin sembollerinden biridir. Biz Hataylıların hür iradesiyle gerçekleşen kucaklaşma, Milletimizin birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tuttuğunun göstergesi olmuştur. 81 yıl önce olduğu gibi bugün de, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek, geleceğe aynı azim ve kararlılıkla yürüyoruz.

Hatay’ın anavatana katılmasının yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu uğurda çaba harcayan herkesi rahmetle anıyor, Hataylı hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” İfadelerine yer verdi.