Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’da Lezzet Festivali…

Hatay’ın kültürel ve yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı ve 3 gün süren Antakya Lezzet Festivali düzenlendi.Festivalde, geleneksel el sanatları ve hediyelik eşyaların bulunduğu stantlar da yer alıyor.

Hatay Valiliği himayelerinde Antakya Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Hatay Turizm Gastronomi Derneği iş birliğiyle Vali Ürgen Parkı’nda gerçekleştirilen festivalde, yöreye özgü tatlı ve yemek çeşitleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Vali Doğan, konuşmada, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Hatay’ın farklı ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

“İnsanlar Hatay ile özdeşleşmiş yemekleri ve lezzetleri tatmak istiyorlar. Özellikle hafta sonlarında Türkiye’nin çeşitli illerinden ilimizi ziyarete gelen insanlar adeta sokaklarımızda turlar birbiriyle çakışır hale geldi. Otellerimizdeki doluluk oranı neredeyse yüzde 100’lere ulaştı. Bu tabii Hatay’ın lezzetlerinin biliniyor olmasından müteşekkir. Turizm Türkiye için çok önemli, Türkiye’nin ciddi bir gelir kaynağı.

Bu sene Türkiye’nin tüm illerinde turizmi canlandırmak, yerli ve yabancı turizmi hareketlendirmek adına bakanlığımızla, valilikler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Festivale, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.