Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay en çok vaka artışının yaşandığı ilk on il arasında…

Geçtiğimiz yıl bu aylarda yaşanan vaka artışına ve ölümlere dikkat çeken Hataylılar ise, “Allah bize o günleri bir daha yaşatmasın ama oraya doğru bir gidiş var. İnsanların tedbirleri elden bırakmaları ve sanki artık virüs salgını bitti şeklinde davranmaları bizi bu duruma getirdi. Geçtiğimiz verilerde yüz bin de 245 olan pozitifli sayı, bir hafta sonra yüz binde 276’ya çıkması oldukça düşündürücü. Yetkili birimlerin yeni tedbirler alması gerekiyor” dediler.

Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte vaka sayılarında görülen artışın daha da kontrol edilemez hale gelmesinden endişe eden Hataylılar, “2020 Kasım, Aralık, Ocak ve şubat aylarında yaşadığımız o durumu bir daha yaşamak istemiyoruz. O duruma gelmeden yeni önlemler alınsın. Yetkili birimleri daha hassas davranmaya çağırıyoruz” dediler.

Bilindiği üzere geride bıraktığımız yıl aynı aylarda gün içinde yaşamını yitirenlerin sayısı Hatay’da 50’yi aşmıştı.

Virüs salgınında adeta zirve yapan ilimiz Hatay ne yazık ki en çok vaka artışının yaşandığı ilk on il arasında yer almaya devam ediyor.

Bir önceki verilerde de en çok artış yaşanan iller arasında ilk on da yer alan Hatay, Sağlık Bakanlığından yapılan ve 13-19 Kasım tarihlerini kapsayan açıklamada da yerini korudu.

Test yapılan her yüz bin kişiden 245’nin pozitif çıkması üzerine bilindiği üzere geçtiğimiz hafta İl Sağlık Müdürlüğünden ‘Aşı olun ve tedbirlere uyun’ çağrısı yapılmasına neden olmuştu.

Hastane yoğun bakımlarının yanı sıra servislerin dolu olduğu ilimiz Hatay’da aşı oranının yüksek olmasına rağmen yaşanan artışın nedeni anlaşılamıyor.