Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay CHP’den Kaftancıoğlu’nun cezasının onanmasına tepki geldi…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezsının onanmasının ardından Hatay CHP İl Başkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

CHP HATAY İL BAŞKANI Dr. HASAN RAMİZ PARLAR imzasıyla yapılan açıklama aynen şöyle:

“Bilindiği gibi CHP İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önce attığı tweetler gerekçe gösterilerek verilen hapis cezası önceki gün 23 Haziran tarihinde istinaf mahkemesince onanmıştır.

Türkiye hukuk tarihi açısından yeni bir utanç vesikası olan bu kararın AKP’nin büyük bir hezimet yaşadığı 23 Haziran secimiyle ayni tarihte açıklanması iktidarın İstanbul seçimlerini kaybetmesinin hazımsızlığının göstergesidir.

Cumhur İttifakı adı altında ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen, süreci yönetemeyen dünyada ve toplum nazarında saygınlığını her geçen gün kaybeden iktidar artık sandıktan umudunu kesmiştir.

Bu yüzden panik halinde siyaseti hukuk kanalıyla dizayn etmeye çalışmakta, hukuki dayanaktan yoksun siyasi kararlarla bütün muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet tarihi boyunca buna benzer uygulamalara boyun eğmemiştir, bundan sonra da boyun eğmeyecektir.

Ülkenin kurucu değerlerini yok etmeyi, değiştirmeyi kendine görev edinen Saray Hükümeti önündeki en büyük engellerden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve diger muhalif partileri, Baroları, Sivil Toplum kuruluşlarını, sendikaları sindirmeye çalışmaktadır.

Muhalif gazetecileri ve siyasileri yargılamaya bile gerek görmeden, uzun tutukluluk süreleriyle haksızca cezalandırarak, son olarak Baroları parçalayıp zayıflatarak hukuk devleti değerlerini hiçe saymaktadır

Yapılan tüm bu uygulamalar saray hükümetinin intikam duygusuyla ve iktidarini kaybetme paniğiyle hareket ettiğini göstermektedir.

CHP geçmişte olduğu gibi şimdi de hukuksuz kararlar karşısında yılmayacak ve mücadelesini sonuç alana kadar sürdürecektir.

Savaş meydanlarında temellerini atan, cumhuriyeti kuran ve kurtaran partinin neferleri olarak bu ülkenin sigortası olmaya devam edeceğiz.
Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere hiçbir partilimizi hukuk dışı uygulamalara teslim etmeyeceğiz.
Kimsenin şüphesi olmasın, adalet yürüyüşümüz tüm hızıyla sürecektir. CHP olarak bedeli ne olursa olsun bütün üyelerimize, parti örgütümüze sahip çıkacağız.
Baro başkanlarına Ankara’da devlet eliyle uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Baro başkanlarımızın anayasal haklarını kullanmasına tahammül edemeyen bu anlayışı red ettiğimizi barolarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim.

Tarih baskı rejimlerinin değil, onlara direnen halkın kazanacağını defalarca ortaya koymuştur. Gelecek günlerde bunu ülkemizde hep birlikte yaşayacağız.

Biz CHP olarak muhalif her türlü sesin susturulmasi, demokratik hakların engellenmesi çabalarına asla boyun eğmeyeceğiz.

Hatay il yönetimi olarak Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar yanındayız ve biliyoruz ki ‘Her şey Yine Çok Güzel Olacak…”