Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay Barosu’nda yeni Başkan, Açıkalın…

11 Nisan 2021 Pazar günü Hatay Adliyesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanan avukatların çoğunluğu, tercihini Av. Hüseyin Cihat AÇIKALIN ve yönetiminden yana kullandı.

Hatay Barosu seçimlerinde ipi göğüsleyen isim Baroda Değişim Grubu Başkan Adayı Av. Hüseyin Cihat AÇIKALIN oldu.

Hatay Barosu başkanlığı seçiminde Cihat Açıkalın 503 oyla başkan seçildi.
Ekrem Dönmez 473 oy aldı.


Sandıkların sayılmasının ardından sonuçların belli olduğu Hatay Barosu seçimi sonrasında Hatay Adliyesi önünde ilk açıklamalarını yapan Av. Hüseyin Cihat AÇIKALIN,
“ Biz değişime inandık ve birlikte kazandık. Kimseyle bir hesabımız yok.” dedi.
Yeni Baro Başkanı Av. Açıkalın, açıklamasının devamında,

“Meslektaşlarımızın hak ettikleri gibi yönetilmeleri için söz verdiğimiz her projemizi hayata geçireceğiz. Bugünden sonra meslektaşlarım iyi bilsinler ki Başkan Bey değil, Cihat kardeşleri ve Cihat abileri var. Bu bir yarıştı ve meslektaşlarımız bayrağı bize teslim ettiler. Buna yönetime giren tüm arkadaşlarımız ile layık olmaya çalışacağız. Hatay Baromuzun sesi artık daha gür çıkacak. Ben bizimle beraber aynı yarışta olan tüm adaylarımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi kazandı, Hatay kazandı” diye konuştu.

Hatay Barosu Başkanı Seçilen Av. Hüseyin Cihat AÇIKALIN’ın listesi şu şekilde
Disiplin Kurulu Adayları; Av. Mehmet SARUHAN, Av. Esra EROL, Av. Emine KALKAN, Av. Mehmet Ömer ÇAKMAK, Av. Hasan YORULMAZ.;
Yönetim Kurulu Adayları; Av. Şükran DÜZEN,
Av. Oya Dürüye MISTIKOĞLU, Av. Ali BİLGİN, Av. Özgür Önder DİYAPOĞULLARI, Av. Erhan NİZAMOĞLU, Av. Osman TAŞÇI, Av. Hamdi EVREN, Av. Murat Cengiz GÜZELTEPE, Av. Mehmet Nurullah TRABZON, Av. Selçuk POLAT.
Denetleme Kurulu Adayları; Av. Fuat ÇIKAN, Av. Gizem SÖNMEZ, Av. Neslihan GÜRASLAN.
T.B.B Delege Adayları; Av. Necat KÜLTÜR, Av. Hüseyin DİLMEÇ, Av. Murat Bora OĞUZ.