Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Halkın Mutfağı medeniyetler şehri Hatay’da…

Halkın Mutfağı yeni bölümünde Hatay’ın zengin lezzetlerini keşfe çıkıyor. Adnan Şahin ve Cüneyt Asan, zeytini, zeytinyağı, narı, nar ekşisi ve künefesiyle Hatay Mutfağı’nın binlerce yıllık eşsiz tatlarını yerinde deneyimliyor. Halkın Mutfağı ‘Hatay’ bölümü 20 Aralık Pazar günü saat 11.15’te NTV ekranlarında olacak.

Halkın Mutfağı, lezzet yolculuğuna medeniyetler şehri Hatay’dan devam ediyor. Günaydın Restoranları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan ve Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Yazar Adnan Şahin, yeni bölümde Hatay lezzetlerinin izinde şehri karış karış geziyor. ‘Emek olmadan yemek olmaz’ ilkesiyle yola çıkan programda Cüneyt Asan ve Adnan Şahin yöreye özgü eşsiz tatları deneyimliyor.

Zeytin, zeytinyağı, nar, nar ekşisinin tarladan sofraya emek dolu yolculuğu üreticilerin dilinden ekrana geliyor. Hatay’la özdeşleşen künefe ve farklı medeniyetlerle beslenmiş birçok lezzet izleyiciyle buluşuyor.

‘Emek Olmadan Yemek Olmaz’
Cüneyt Asan ve Adnan Şahin, Hatay’da doğanın kadim mucizesi zeytinin üretilmesi için verilen emeği ve dökülen göz nurunu da ekranlara taşıyor. Adı bölgeyle özdeşleşen künefenin püf noktalarını ve sofraya geliş aşamalarını meraklıları için ilk ağızdan öğreniyor.

Programın sonunda ise emek verenlerle bu ziyafetten anlayan herkes, kadim lezzetlerle donatılmış sofranın etrafında buluşuyor. Anadolu lezzetlerinin bilinmeyenlerini izleyeceğiniz Halkın Mutfağı, Cüneyt Asan ve Adnan Şahin’in sunumuyla Hatay özel bölümüyle 20 Aralık Pazar saat 11.15’te NTV ekranlarında.