Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HADO Hizmete Açıldı…

 Hatay’ın turizm, ticaret ve tanıtımına katkı sağlaması için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hatay Deniz Otobüsü’nde(HADO) geri sayım bitti. HADO limanı ve işletmesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Arsuz Madenli’de yer alan limanın açılış töreni ve tanıtım toplantısında siyaset, akademi, iş ve sanat dünyası buluştu. 19 Mayıs’taki Girne seferi öncesi gerçekleşen törende konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentin ticaret ve turizminin gelişmesi için kara, hava ve deniz yollarından faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

SAVAŞ: AMACIMIZ ŞEHRİMİZİN VAR OLAN TURİZM VE TİCARET HACMİNİN ARTMASIDIR

Şehrin turizm potansiyelini arttırmak için HADO’dan maksimum düzeyde faydalanacaklarını belirten Savaş, “Bizim amacımız belediyemizin kâr etmesi değil, şehrimizin var olan turizm ve ticaret hacminin artmasıdır.Turizmdeki payımızı en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağımız seferler ile oradaki kardeşlerimizle fiziken ve kalben buluşacağız” dedi.

SAVAŞ HATAY’IN JEOPOLİTİK AÇIDAN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

HADO ile Türk bayrağının Akdeniz sularında dalgalanmasının övünç kaynağı olduğunu da ifade eden Savaş, “Şehrimiz jeostratejik ve jeopolitik açıdan çok önemli bir yer. Kıta sahanlığımız ve kara sularımız çok değerli. Bu değerleri HADO ile taçlandıracağız” açıklamalarında bulunarak HADO’nun hayata geçmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.Törende CHP milletvekilleri, HADO seferlerinin başlamasının kente büyük katkı sağlayacağını anlatan konuşma yaptı.

Suzan Şahin, “Enlerin ve ilklerin şehri Hatay’da yeni bir ilki yaşıyoruz” diyerek HADO’nun Hatay için vizyon proje olduğunu vurguladı. Şahin’den sonra söz alan İsmet Tokdemir, Türk bayrağının uluslararası sularda dalgalanmasının önemini vurguladı ve “HADO Kıbrıs’ta yaşayan, çalışan, okuyan hemşehrilerimize ve Hataylılara hayırlı olsun” dedi.

Mehmet Güzelmansur da KKTC’de 28 bin Hataylının yaşadığını ifade etti ve Hatay ile Kıbrıs arasında yeni bir kapının açıldığını söyledi.Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Necmettin Çalışkan da, HADO’nun hayata geçmesinin şehre yapılacak yatırımların önünü açmasını temenni etti ve projeyi Hatay’a kazandıran herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından HADO limanı ve işletmesi dualar ve alkışlar eşliğinde açıldı.

HATIRA BİLETLER ARMAĞAN EDİLDİ

Açılış ile birlikte günü ölümsüz kılmak adına HBB Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’a hatıra biletler armağan edildi.

BAŞKAN SAVAŞ KAPTAN KÖŞKÜNDE

Başkan Savaş ve beraberindekiler daha sonra Arsuz-Girne seferini yapacak Sinan Paşa gemisine geçti.Törene katılanlarla birlikte gemiyi gezen ve incelemelerde bulunan Savaş, daha sonra kaptan köşkünde dümene geçti.HADO’nun açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ile birlikte, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, ilçe kaymakamları ve emniyet müdürleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, HBB yöneticileri, STK, siyasi parti, dernek ve oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.