Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Güzelmansur: Defne’de neden noter yok…

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Defne’deki kamu hizmeti eksikliğini Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Defne’nin hastanesi, kütüphane, kamu bankası şubesi eksikliğini verdiği soru önergeleriyle ilgili Bakanlıklara ileten Güzelmansur şimdi de Defne’deki noter ihtiyacını gündeme taşıdı.

Güzelmansur’un Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ilettiği soru önergesinde şu tespitlere yer verildi: “160 bini aşkın nüfusuyla Defne, Hatay’ın nüfus yoğunluğu açısından 3. büyük ilçesidir. Nüfus büyüklüğü açısından Türkiye’nin 973 ilçesi arasında 150’inci sıralarda yer almaktadır. Böylesine büyük bir ilçe olmasına rağmen verilen kamu hizmeti açısından da son sıralarda yer almaktadır. İlçedeki eksik kamu hizmetlerinden biri de noterdir.”

Defne ilçesine bugüne kadar bir noterlik ihdas edilmemiş olmasını büyük bir eksiklik olarak niteleyen Güzelmansur “Nüfusu Defne ilçesinden kat kat az olmasına rağmen iki noterin hizmet verdiği ilçeler varken Defne’de noter olmaması, Defne’de yaşayan vatandaşlarımızın işlemlerini yaptırmak için diğer ilçelerdeki noterlere gitmek zorunda bırakılmaları izaha muhtaç bir durumdur” dedi.

Güzelmansur’un Adalet Bakanı tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şunlar:

1. İlçelerde noterlikler ihdas edilirken hangi kriterler kullanılmaktadır?

2. 160 bini aşkın nüfusu olan Defne’ye bugüne kadar noterlik ihdas edilmemesinin nedeni nedir?

3. Defne’ye ne zaman bir noterlik ihdas edilecektir? Bu konuda yapılan bir çalışma var mıdır?