Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Günal,tehlike çanları çalıyor…

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, Korona virüsü salgınının, ülkemizde aşı tedarikindeki atıllık, aşılama programını düzgün yönetememe, risk gruplarını doğru tayin edememe, kapanma kararı alamama gibi nedenlerle 3.dalga yükselişine geçtiğini ileri sürdü.

 Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal  “Hükümet, tehlike çanlarının böylesi sesli çaldığı bir dönemde pandemiyi zayıflatmak için kararlar almak bir yana dursun, aşılama sürecini tamamlamadan yüz yüze eğitimi başlatarak ateşe körükle gitmiştir.

Bilindiği üzere 24 Şubat’ta aşı olurken poz veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına dair de takvim açıklamıştır. Bakan Selçuk, aşılama süreci sayesinde yüz yüze eğitimde bir tehlike olmadığını, okulların da “zaten” yüz yüze eğitime hazır olduğunu söylemiş ancak süreç yine kendisini yalancı çıkarmıştır. Okulların pandemi koşullarında eğitime hazır olduğu da MEB’in bir başka yalanıdır. Temizlik materyallerinin masrafı yine velilerin ve öğretmenlerin sırtına bindirilmiş, çoğu okula sağlık personeli şöyle dursun, temizlik personeli bile istihdam edilmemiştir. Herkes için en güvenli çatı olması gereken okullarımız, bu haliyle hem eğitim emekçileri hem de öğrenciler için salgın zamanında en tehlikeli yerler haline gelmiştir.

Eğitim-İş olarak MEB’e ve hükümete sesleniyoruz: Vakalar yükselmektedir. Virüsün daha bulaşıcı olan varyantları hızla yayılmaktadır. Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir. Bu sesi duyup, yüz yüze eğitimi aşılama tamamlandıktan sonraya ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız.” İfadelerini kullandı.