Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Gazeteci Yetmez konuklarıyla Hatayspor’u konuştu…

Usta Gazeteci Hasan Yetmez ile “90+1” programının bu haftaki konukları Teknik Direktör Ahmet Taşyürek ve Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadullah Ergin oldu.

Beyzade Fm stüdyolarında gerçekleşen ve birçok sosyal medya platformunun ortak yayınıyla büyük ilgi gören programda Teknik Direktör Ahmet Taşyürek Ümraniyespor’la ayrılma süreci, şuanda gelen teklifler ve Hatayspor’un şampiyonluğa giden sürecini değerlendirirken, Taraftarlar Derneği Başkanı Sadullah Ergin de Adanaspor maçından sonra büyük bir kutlamaya hazırlandıklarını söyledi.

Taşyürek, Ümraniye çalıştığım en güzel kulüplerden biridir. Türkiye kupasında Fenerbahçe ve Trabzon’u eledikten sonra yarı finale çıktık. Futbolcular, parasını primini alamadılar. Akhisar maçı kontrolü hocada olmayan bir maç oldu.

Daha sonra takımda yönetim değişti hedef şampiyonluk koyuldu ama bizim Adana Demirspor, Erzurum gibi x oyuncu ile değil de genç futbolcularla hedefe ulaşmak istendi. Devre arasında oyuncularımız satılmayacak denildi ama devre arasın ligin gol kralı ve iki önemli kanat oyuncumuz satıldı. Böyle olunca hedeflerle uyuşmadık yol ayrımına gittik. Ümraniye ile dostluğumuz görüşmelerimiz devam ediyor.

Yeni kulüp konusunda görüştüğüm takımlar var. Değerlendirme sürecindeyiz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde liglere ara verildi süreci yavaşlattı. İmza noktasına gelince deklare ederiz. Hatayspor konusunda biz, İlhan ve Bayram hoca profesyonel hocalarız. Bu memleketin evlatlarıyız ancak profesyonellik olarak bakmak lazım, gönüldeki sevgi ayrı ancak başka takım çalıştırırken ekmeğini yediğimiz takıma her şeyimi katmalıyız.” dedi.

Hatayspor’un şuanki konumuyla ilgili olarak da Taşyürek, “Hiçbir şey futbol kadar bir şehri tanıtamaz. Hatayspor’un geçmişinde kaybettiği çok finaller var. Bizde o finallerin bir kaçında vardık.  Şampiyonluk yarışında önde olduğu ancak son maçlarda kaybettiği bir gerçek var. Bunları yaşayan taraftarlar öfke kontrollerini yapamayacağı bir duygusallığa büründüler. Taraftarların tribünde olmaması artı olarak da değerlendirebiliriz ama son 5 yılda bunları yaşamış olan taraftarlar o müsamahayı beklemek doğru olmaz.  Seyirci futbol kültürümüzün bir noktaya taşınması gerekiyor o da süper lig oynayarak ulaşılacaktır.

Hatayspor ve Ümraniye olarak ligin başlarında ilk ikiyi götürdük. Hatayspor 53 yılın özlemiyle her şeyi göze alıp futbolcu satmayarak, kadrosunu güçlendirerek, yönetimiyle taraftarıyla kenetlenerek inanarak bugün her şeyin tamamlandığı bir süreçte artık noktanın koyulduğunu düşünüyorum. Geçen seneki finalden dönen süreçten sonra geri adım atılmadı. Tükenmişlik sendromu yaşamadı.  Geri adım atmadı. Şampiyonluklar kolay olmuyor. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık” diye konuştu

ERGİN: ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMAYA HAZIRIZ

Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanı Başkanı Sadullah Ergin de, Bolu maçının ardından moraller düşmüşken Keçiörengücü maçının önemini biliyorduk.   Taraftarlar olarak sosyal medyada organize olarak maç öncesi akşam otel önünde, maç günü de takımı stadyuma girmeden önce binlerce insan inanmışlığın verdiği aşkla destek verdik. Binlerce kişi sokaklara döküldü.  Bunlar galibiyette çok etkili oldu diye düşünüyorum. Emeği geçen tüm taraftar gruplarına teşekkür ediyorum.

Yıllarca acılar yaşadık. Adanaspor maçında ipler elimizde. Aslanlar gibi mücadele ederek hakkımızla şerefimizle şampiyonluğa Adanaspor maçıyla ulaşacağız. 53 yıllık hasreti taraftarlar olarak kutlayacağız” dedi.

YETMEZ: 15 İLÇE TEK YÜREK OLDUK

90+1 programının Moderatörü Hasan Yetmez de “Tüm taraftar derneklerine,  Hatayspor yönetimine, Teknik ekibe, futbolculara bu zamana kadar emeği geçen Ahmet Hocama, İlhan hocama, Bayram hocama Mehmet hocama çok teşekkür ediyorum. 15 ilçe tek yürek olduk. Komşu takımımız Adanaspor’u yenerek Erzin’den bu yana 53 yıllık hayalimiz bitecek ve şampiyonluğu hak ederek kutlayacağız. Adana Demirspor’a da başarılar diliyorum” diye konuştu.