Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Fehmi Azboy, işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmediklerini söyledi…

Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmediklerini söyledi.

Hekimlere yapılacak maaş zammının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini isteyen Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, sağlık personelleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanlığı, İskenderun Devlet Hastanesi (Eski SSK) fizik tedavi ünitesi önünde bir araya gelip basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Hekimlerin maaşına yönelik düzenleme yapılacağının açıklanması sağlık sendikalarında hayal kırıklığına yol açarken basın açıklamasını Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy yaptı.

Sağlık çalışanlarının emeğinin hakkını istediğini vurgulayan Azboy; “Bizleri sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz, alkış değil, hakkımızı istiyoruz, sağlık işçisi de emeğinin hakkını istiyor. Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda ‘hekim zammı’ olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır. ‘Salgının kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var’ denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır.

Yapılan açıklamalarla, sağlık işçisinin ‘sağlık çalışanı’ olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Tek sıkıntı, ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, ‘sağlık ekip işidir’ sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde” şeklinde konuştu.