Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

EXPO ve Ulusal Egemenlik… HBB 23 Nisan’ a hazırlanıyor…

Şehrin sosyal, kültürel zenginliklerini dünyayla paylaşarak şehre ekonomik değer kazandırmak isteyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın doğal zenginliklerini ve çok renkli yapısını yerinde görmesi için herkesi Hatay’a davet ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek EXPO 2021 Hatay’ın alan inşaatlarının tamamlanma sürecinde geri sayım başladı.

‘Medeniyetler Bahçesi’ ana temasıyla Antakya ve İskenderun’da 300 dönümlük bir arazide gerçekleştirilecek ve 6 ay sürecek uluslararası organizasyonun inşaat çalışmalarının önümüzdeki kasım ve aralık aylarında tamamlanması planlanıyor.

EXPO alanlarında, Medeniyetler Bahçesi’nin yanı sıra, Türkiye ve dünyadaki kentlerin hortikültürel zenginliklerini sergileyecekleri Ulusal ve Uluslararası Şehir Bahçeleri, Hatay başta olmak üzere çeşitli bölgelerin mutfak kültürlerinin tanıtılacağı Gastronomi Köyü de yer alacak.

Meyve ağaçları ve süs bitkileriyle zenginleşecek bir Hortikültür Serası’nın da yer alacağı Antakya ve İskenderun EXPO alanları; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi, çocuklar için özel olarak tasarlanan oyun alanı ve 5 bin kişilik amfi tiyatro gibi daha pek çok alanla da zenginleşecek.

Hatay’ın kültürel zenginliğinin, eşsiz doğal güzelliklerinin ve dünya otoritelerince tescillenmiş mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtılma fırsatının yakalanacağı EXPO ile şehrin uluslararası bir turizm ve cazibe merkezi haline gelmesi öngörülüyor.