Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Şefik Çirkin; Unutmayınız, Devlet olmazsa, Din olmaz…

İYİ Parti Hatay İl Başkanı A.Şefik Çirkin, günümüzde mezhepçiliğin yeniden hortlatılmak istendiğini savundu. Hatay’daki etnik yapıyı çok iyi bilen, yıllardır yürüttüğü birleştirici, dengeli ve örnek siyaset anlayışı ile de toplumun her kesiminden takdir gören, deneyimli siyasetçi A.Şefik Çirkin, bu konuda şu paylaşımı yaptı:

“Mezhepçilik, tüm çağların en büyük belasıdır. Ortaçağda, Avrupa’da bu sebeple çıkan çatışmalarda, milyonlarca insan hayatını kaybetti. Kendi arasında mezhep kavgalarına son veren batı,  Müslüman dünyasında ise tam tersini yaparak bu kavgaları teşvik etti. Çünkü işlerine öyle geliyordu. Bugün de Ortadoğu’da milyonlarca insan, bu anlamsız kavganın mağduru olmakta. Ülkemiz Türkiye ise bu anlamda çok şükür, huzurlu. Elbette bu huzuru önce Atatürk’ün kurduğu düzene ve milletimizin ferasetine borçluyuz. Unutmayınız, devlet olmazsa, din olmaz.

Komşumuz Suriye’nin hali ortada! Siyaset kurumu başta olmak üzere, hepimiz, herkes, çok ama çok hassas, dikkatli olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize saygılar, sevgiler.” –