Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Rip Akıntısı Can Almaya Devam Ediyor…

 Hatay’ın Samandağ sahillerinde RİP akıntısı can almaya devam ederken, artan boğulma olaylarına önlem alınmaması ölümlerin artmasına neden oluyor.

Geride bıraktığımız Mayıs ayında 3, Haziran ayının başından bugüne kadar da 2 kişinin daha boğularak öldüğü Hatay’ın adı artık ölümle anılır oldu.Çevlik ve Deniz olmak üzere iki ayrı alanda ki plajlara özellikle hafta sonları akın eden vatandaşlar boğulma riskine karşı denize girmeye devam ediyor.

Samandağ Belediye Başkanı Avukat Refik Eryılmaz, ölümlerin durdurulması için dalga kıran sisteminin şart olduğunu defalarca söyledi ama kendilerinin Samandağ Belediyesi olarak bu sistemi kuracak ekonomik güçleri olmadığını her fırsatta tekrarlıyor.Devlet bütçesini işaret eden Eryılmaz soruna el atılmasını isteyen Hataylılar arasında yer alıyor.Vatandaşlar ise kimin yapması gerektiği yerine sistemin yapılmasıyla ilgileniyor.

“Kim yapacaksa yapsın artık. Ölümlerin önü kesilmelidir Her hafta yeni bir boğulma olayı ile karşılaşıyoruz. Erken zamanda dalga kıran yapılmayacaksa bile yüzmeye gelen insanlar için yüzülecek ve yüzülmeyecek alanlar belirlenmelidir” şeklinde sitem eden vatandaşlar yetkili birimlere bir kez daha seslendiler.