Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HATSU, çalışmalarını sürdürüyor…

Hatay Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ‘Yayladağı Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’nda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yayladağı ilçesine bağlı Çamaltı, Kurtuluş ve Tutlubahçe mahallelerindeki meskenlerden atık suları sağlıklı ve sistemli şekilde tahliye etmek adına kolları sıvayan HATSU, söz konusu problemlerin 35 km’lik atık su hattı çalışması ile son bulacağını aktardı.

HATSU, zorlu arazi şartlarına rağmen devam eden çalışma kapsamında toplamda 1500 metre yeni atık su hattı çalışması yapıldığını açıklayarak, günde 1080 m3 atık su arıtacak olan atıksu arıtma tesisi inşaatında da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Tüm canlıların ortak yaşam alanı doğanın korunması, sulama ve içme suyu kaynaklarının atık sulardan zarar görmesini önlemek adına çalışmaların büyük önem taşıdığının altını çizen HATSU, Hatay’a değer katacak modern altyapı ve tesis çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaptı. Duygu ve düşüncelerini mahalle sakinleri adına dile getiren Tutlubahçe Mahalle Muhtarı Emek Çakılı, Yayladağı’nın ilçe merkezindeki kanalizasyon hattı ve kötü koku sorununa HATSU’nun neşter vurduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a izah ettikten sonra ilk önce şebeke suyumuzu döşedi. Daha sonra Yayladağı’nın büyük yarası olan kanalizasyon şebekesi çalışmasına sağ olsun başladı” dedi.

“Daha önceleri nüfusumuz 5000-6000 iken kanalizasyon yeterli kalıyordu.”diyerek konuşmasına devam eden Muhtar Çakılı, “Suriye’den gelen misafirlerden dolayı nüfus 2-3 kat arttı. Bu durum da kanalizasyon şebekesinin yetersiz kalmasına yol açtı. Başkanımıza durumu bildirdik ve Yayladağı’nın altyapısını yaparak bizleri kötü kokudan kurtardı. Başta emeği geçen Lütfü Savaş Başkanımıza, HATSU Genel Müdürümüz İkbal Polat’a, HATSU ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.