Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

DİSK; Belediye işçileri de kamu işçisidir…

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası, Defne ilçesinde basın açıklaması yaparak, belediye işçilerinin de kamu işçisi sayılması gerektiğini duyurdu. Genel İş açıklamasında, “Belediye şirket işçilerine, kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçiler zorunlu emekli edilmesin istiyoruz” denildi.

“Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden, belediye işçileri yararlanamıyor ve dışında tutuluyor. Kamu hizmetleri, bir bütün olup, merkezi ya da yerel ayrımı olmaksızın, kamu çalışanları (işçi/memur) eliyle yürütülür. Kamu çalışanlarının, işçi ya da memur, merkezi ya da yerel hakları iyileşecekse, toplu olarak iyileştirilmelidir. Bu durumdan, hem Hükümet hem de belediye işverenleri sorumludur.”

Dün öğle saatlerinde, Defne İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı’nda toplanan bir grup Genel İş üyesi adına konuşan Şube Genel Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, belediye işçilerinin, bugün birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu, siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde belediye işçilerinin adının bile geçirilmediğini kaydetti ve şöyle devam etti:

Genel İş Şube Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, şöyle devam etti:

“Belediye işçileri de kamu işçisidir, bu nedenle;

Belediye şirket işçilerine, kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz.

Taşerondan kadroya geçen işçiler, zorunlu emekli edilmesin istiyoruz.

Belediye gelirlerinin arttırılmasını, personel gideri sınırlamalarının kaldırılmasını istiyoruz.”