Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Atatürk Anıtı Defne’ye çok yakıştı…

Defne Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kent meydanındaki yerini alan Atatürk Anıtı düzenlenen anlamlı bir törenle açıldı.

Defne’nin en merkezi noktasında yerini alan anıtın açılış törenine Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ile birlikte CHP Hatay milletvekillileri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP il ve ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binbir emek ve özveriyle anıtı tamamlayan Heykeltraş Y. Mimar Pınar Öktem Doğan, açılış töreninde heykellerin yapım süreci ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Eserde Atatürk’ün halkıyla birlikte tasarlandığını vurgulayan Doğan, “Heykeller, Atatürk’ün ileriye yürüyüşünü, başarılı bir geleceğe eğitim, sevgi ve üreterek çıkabileceğimizi ve asırlardır böyle yaşamayı başarmış kentimizi anlatmaktadır. Bu eser birlikte var olan kültürlerin, barışın, sevgini ve Cumhuriyetin heykelidir” ifadelerini kullandı.

Doğan’ın konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte kurdeleyi keserek bu güzel ve ölümsüz eserin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından Başkan Güzel ve katılımcılar, özgürlüğün simgesi olan beyaz güvercinleri uçurdu.

Yapılan çalışmalarla yenilenen kent meydanındaki yerini alan Atatürk Anıtı, Defne halkının büyük beğenisini kazandı. Başkan İbrahim Güzel’in üzerine hassasiyetle eğildiği ve büyük anlam yüklediği heykellerin tamamlanmasıyla Defne, yenilenen yüzü, modern çevre düzeni ve en önemlisi Atamızın anıtıyla birlikte yepyeni bir meydana kavuşmuş oldu.

Anıtın meydandaki yerini almasıyla birlikte Defne’deki resmi törenler, bayram kutlamaları, anma günleri gibi etkinlikler artık burada yapılamaya başlanacak.