Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Antakya Belediye Başkanı Yılmaz; Gençlerimizi uyuşturucudan korumak vazifemizdir…

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

BAŞKAN YILMAZ; “GENÇLERİMİZİ BU FELAKETTEN KORUMAK VE KURTARMAK İNSANİ VE MİLLİ BİR VAZİFEDİR.”

            Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

            Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz yayınladığı mesajında; “ Uyuşturucu madde kullanımı gayri meşru kazanç elde edilmesinde ve tahripkâr amaçlı kullanılan en büyük vasıtadır. Özellikle gençlerimizi bu felaketten korumak ve kurtarmak hepimiz için insani ve milli bir vazifedir.

            Bu bataklığa saplanan gençler, tehlikeyi bilmediklerinden basit bir hevesle ve kötü arkadaşların telkini ile beden ve dimağlarını, istikballerini uçuruma atmış olmaktadırlar.

            Uyuşturucu kullanımı insan sağlığı için ciddi bir tehdittir. Uyuşturucu kullanımı, ölümlerin yanı sıra; yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine; madde ile ilintili suç ve kazaların, enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açmaktadır. Madde kullanımı ya da madde bağımlılığı, öncelikle kişiyi ve yakın çevresini dolayısı ile toplumu ilgilendiren çok büyük ehemmiyet gerektiren bir sağlık sorunudur.

            Uyuşturucu bağımlılığına başlama yaşı ne yazık ki her geçen gün daha da geriye gidiyor. Ülkemizdeki kullanım oranlarına bakarsak ne yazık ki acı rakamlar ortaya çıkmaktadır. Her geçen gün gencecik bir yavrumuzun bu bağımlılık sebebiyle hayatının son bulduğunu düşünmek bu millete hizmet verenler olarak, sorumluluk almamız gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır.

            Birleşmiş Milletler’in 1987 yılında almış olduğu bir kararla 26 Haziran dünyada Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü olarak kutlanmaktadır. Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nün ilan edilmesi, dünya topluluğunun dikkatinin uyuşturucu sorununa çekilmesini ve tüm halkın uyuşturucu ile mücadele için birleştirilmesini hedeflemektedir. Uyuşturucu ile mücadelede aileye çok büyük bir görev düşmektedir. Gençlerimizin milli değerlere bağlı bir şekilde yetişmesini sağlayan ailelerimiz vasıtasıyla bu tehlikeden bertaraf edilmesinde çok büyük bir katkısı olacaktır.

            Bu duygu ve düşünceler ile Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Gününde, bu amaçta mücadele veren hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, sağlık ekiplerimiz, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı iletiyorum.

            Milletimizin sağlıklı bir toplum olması noktasında çok büyük bir engel olan bütün uyuşturucu maddelerden arınmış bir toplum olmak dileğiyle sağlıklı, mutlu günler diliyorum. ” dedi.