Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Adliye çalışanları beşyüz çam dikti…

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, Denetimli Serbestlik kapsamındaki yükümlülerin ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki Hükümlülerin Ağaçlandırma İşlerinde Çalıştırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü imzalanırken, Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’nin de bu kapsamda başlatıldığı kaydedildi.

Antakya Adliyesi’nde görev yapmakta olan Başsavcı, Adalet Komisyonu Başkanı, Hakimler, Cumhuriyet Savcıları ile Adliye personeli, geçtiğimiz hafta sonunda, geçen yaz aylarında yaşanan orman yangınlarındaki bölgelere 500 çam fidanı dikimi gerçekleştirdi.

Antakya Adliyesi’nden, etkinlikle ilgili şu bilgi verildi:

“Proje ile hükümlü, yükümlü ve personelde ağaç orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılıklarının artırılması, hükümlü ve yükümlülerin sosyal faydası daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek yeniden topluma kazandırılmaları hedeflenmiş ve sonrasında birçok etkinlik ve çalışma yapılmıştır.

İlimiz Amanos Dağlarındaki ormanlarda son dönemde birçok orman yangını meydana gelmiş ve yeşil alanlar yok olmuş ve zarar görmüştür. Bu kapsamda, Şehitler Haftası nedeniyle, 16/04/2021 tarihinde tüm Şehitlerimiz anısına, ayrıca pandemi sürecinde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına ithafen, ilimizde orman yangını yaşanmış Antakya ilçesi Alahan Mahallesi Amanos Dağları mevkiinde yangında zarar gören alanlarda fidan dikim etkinliği gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında, sağlık çalışanları anısına dikilen fidanlara da isimleri verilmiştir. Etkinlikte, salgın hastalıkla mücadelede alınması gereken tüm önlemler alınarak, 10.000 m2 alana 500 çam fidanı dikimi gerçekleştirilmiştir.”

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, fidan dikimi etkinliğinde yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“İçinde bulunduğumuz Şehitler Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz bu fidan dikme etkinliğimizde, öncelikle tüm Şehitlerimiz, terörle mücadelede hayatlarını feda eden Şehitlerimiz, yargı Şehitlerimiz ile ülkemizin salgın hastalık sebebiyle zor günlerden geçtiği bu dönemde görevi başındayken vefat eden tüm sağlık çalışanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Hatay ilimizin orman alanları, son dönemde yaşanan orman yangınları sebebiyle büyük zararlar gördü. Orman yangınından zarar gören bölgelerde fidanlarımızın yeniden yeşermesi ve orman alanlarının eski güzelliğine kavuşması amacıyla, bugün küçük de olsa bir katkıda bulunmaya çalıştık.

Etkinliğimiz kapsamında, aynı zamanda, salgın sürecinde görevi başındayken vefat eden sağlık çalışanlarımız adına da birer fidanı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki süreçte de yanan orman alanlarının ağaçlandırılması konusunda Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, etkinliğimize katılan Komisyon Başkanımıza, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarımıza, Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımıza, Denetimli Serbestlik personelimiz ile İl Sağlık Müdürümüz ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Düzenlenen etkinliğe; Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tacettin Pınar, Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları Aytekin Çağlar Turan ve Yaşar Aydın, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay Ceza İnfaz Kurumu Müdürleri Mustafa Şen, Mehmet Akgüç ve Ender Gültekin, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aksu, Antakya Orman İşletme Müdürü Osman Koç ile kurum personeli ve denetimli serbestlik yükümlüleri katıldı.