Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Eğitim-Sen Hatay Şubesi, Uğur Mumcu’yu saygıyla anarak açıklamalarda bulundu…

“24 Ocak 1993’te, karanlık güçler tarafından vahşice katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 29 yıl geçti. Aradan 29 yıl geçmiş olmasına rağmen Uğur Mumcu suikastının üzerindeki sır perdesi bir türlü kaldırılmadı. Yıllardır ülkesini ve halkını aydınlatmaktan başka kaygısı olmayan basın emekçileri, gazeteci, bilim insanı ve aydınlarımız sık sık iktidar güçleri tarafından hedef gösteriliyor, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanarak hapse atılıyor. Kimi zaman doğruları ve gerçekleri savundukları için hedef gösterilen, kimi zaman da tıpkı Uğur Mumcu gibi karanlık suikastlar sonucunda katledilen gazetecilerin verdikleri mücadele boşuna değildir.

Eğitim Sen olarak, karanlık güçlere karşı eşit, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu uğurda canını veren Uğur Mumcu başta olmak üzere, insanlığın ortak değerlerini savundukları için katledilen bütün basın emekçilerini, bilim insanlarımızı ve aydınlarımızı saygıyla anıyoruz.”

İktidarların ülkenin gazetecilerini, yazarlarını, bilim insanlarını ve aydınlarını kendisi için tehdit olarak görmesi, gerçekleri söyledikleri için tehdit ederek, gözaltına alarak, tutuklayarak cezaevine göndermesi Türkiye açısından utanç vericidir.

Halkın gerçek ve doğru haber alma hakkı üzerindeki baskıcı ve yasakçı zihniyet geçtiğimiz yıllar içinde hemen hiç değişmemiştir. Geçmişte cinayetlerle, saldırılarla ve tutuklamalarla susturulmaya çalışılan gazeteciler, aydınlar ve bilim insanları bugün ağır baskılar, tehditler, işten atmalar ve ölüm tehditleriyle karşı karşıya bırakılmaktadır.