Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

DEVA Partisi: Girişimcilerimizin her zaman yanında olacağız…

Tüm girişimcilerimizin Global Girişimcilik Haftası’nı kutluyoruz. Bu vesileyle, DEVA Partisi’nin girişimci dostu politikalarını bir kez daha tekrar ediyoruz. DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın:

“Girişimcilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Kolaycılık değil alın teri, rant değil akıl teri

Yeni bir ekonomi modeli kurmayı hedefliyoruz: Paranın ölü yatırımlara değil, yeni girişimlere (start-up) akmasını sağlayan bir ekonomi modeli… Rantın değil, alın terinin ve zihin emeğinin yanındayız.

Start-up kanunu çıkaracağız

Böylece hızlı büyüyen şirketlerin hukuki statüsünü, mali yükümlülüklerini ve teşviklerini gerçekçi bir çerçeveye oturtacağız.

Erken aşama girişimcilerimize kamu alımlarında öncelik vereceğiz. Özel sektörün yeni girişimlerden ürün veya hizmet almasını cazip hale getireceğiz. Elini taşın altına koyan özel sektör oyuncuları ile kamunun eş-finansman yapmasını teşvik edeceğiz.

Girişimcilerimize tek duraktan hizmet vereceğiz

Girişimcilerimizin izin, ruhsat, teşvik ve eğitim programları gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan merkezî bir birim kuracağız. Girişimcilik alanında kamudaki yetki karmaşasını kaldırıp, yalın bir yapıya geçeceğiz.

Tüm Türkiye’yi Teknopark yapacağız. Silikon Vadisi’ne Teknoloji Büyükelçisi atayacağız

Yenilikçi firmalarla bağımızı güçlendirerek, ülkemize yatırım yapmalarını sağlayacağız.

Türkiye’nin sözü; G20, Birleşmiş Milletler, OECD gibi küresel platformlarda dijital politikalar belirlenirken etkili olacak. Avrupa Birliği müzakerelerinde ‘Tek Dijital Pazar’ konusunu önceliklendirecek ve katma değerli ihracatın önünü açacağız.

Dijital-TL mevzuatını oluşturacağız

Dijital-TL’yi yerli girişimlerimizin oluşturduğu çözümlerle kullanıma sokacağız. Kamu ödeme ve alacaklarında ilk olarak Dijital-TL’yi kullanacağız.

Aşırı düzenlemeden boğulan finansal teknoloji şirketlerinin kısıtlarını kaldıracağız. Mevcut şirketler ve yeni girişimler arasında fırsat eşitliğini sağlayacağız. Alternatif ödeme sistemlerinin, kitle fonlamasının ve dijital kredi kanallarının önünü açacağız.

Kamuda açık inovasyonu benimseyeceğiz

Girişimciler, E-Devlet koduna bağlanıp uygulama geliştirebilecekler ve vatandaşa hizmet verebilecekler.

Kamunun elindeki sağlık, trafik, meteoroloji gibi verileri, kişisel verilerin mahremiyeti çerçevesinde, yerli girişimcilerin kullanımına açacağız. Büyük veri alanında ilerlemelerini sağlayacağız.

İnterneti erken aşama girişimcilerimize bedelsiz sağlayacağız

Tüm gençlerimize ve erken aşama girişimcilerimize bedelsiz interneti hizmeti sağlayacağız. Hızlı, hesaplı ve her yerde erişilebilir bir internet altyapısını kuracağız.