Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Defne ilçesine Devlet Hastanesi mutlaka yapılmalı…

Milletvekilleri, STK Temsilcileri ve ilçe sakinlerinin ısrarlı taleplerine rağmen nüfusu 155 bini aşan Defne’ye halen bir hastane ön görmeyen Sağlık Bakanlığına tepkiler büyüyor. Defne ilçesinin dörtte biri kadar bile gelmeyen ilçelere Hastane ihalesinin yapıldığını hatırlatan vatandaşlar bunun bir çifte standart olduğunu öne sürüyorlar

Defne ilçesinde yaşayan 155 bin insanın Hastane talebi gündem oluşturmaya devam ederken 33 bin nüfuslu Belen ve 56 bin nüfuslu Hassa ilçeleri Hastane sevinci yaşıyor.

Hatay Milletvekilleri tarafından defalarca TBMM gündemine getirilen Defne ilçesinin Hastane talebini bir türlü gündemine almayan Sağlık Bakanlığına tepki gösteren Defneliler bu taleplerinin gündeme alınmasını istiyor.

Defne ilçesine Hastane talebini ilk dillendiren kişi olarak bilinen Defne ilçesi sakinlerinden Mahmut Güler “Nüfusu 160 bini zorlayan Defne ilçesinde halen Aile Doktorları dışında sağlık hizmeti götürebilecek sağlık kuruluşu bulunmadığını hatırlatarak yıllardır dillendirdikleri Hastane taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Sosyal medya aracılığıyla ‘Defne ilçesi Devlet Hastanesi Platformu’ adı altında bir de site kuran Defne ilçesinin sevilen isimlerinden Mahmut Güler, “Birçok kurum, kuruluş, milletvekillerine ulaştık. Talebimizi dile getirdik. Ancak bugüne kadar somut bir netice alamadık. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” dedi.

Bilindiği üzere son olarak Hatay Valisi Rahmi Doğan konu ile ilgili Defne ilçesinin Hastane ihtiyacının bulunmadığını sağlık hizmetini Antakya’da ki sağlık kuruluşlarından alabildiğini söylemişti.

Vali Doğan gibi düşünmeyen Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları Oruç ise Defne ilçesinin Hastane talebini defalarca Meclis Gündemine taşımıştı.