Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Defne halkı hastane istiyor…

Hatay Emniyet Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde yeni binasına taşınmasının ardından boşalacak binanın Defne Devlet Hastanesi olarak değerlendirilmesi isteniyor.

Defne halkı bu talebi yüksek sesle dillendirmeye başladı ve yetkililere binanın Defne Devlet Hastanesi olarak tahsis edilmesini istediler.

Vatandaşlar, nüfusu 200 bine yaklaşan Defne’de Devlet Hastanesi bulunmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Bu konuda bugüne kadar gerekli adımlar atılmadı. Hastane için yer bulamadıklarından yakındılar. Aldığımız bilgilere göre, Defne ilçesi sınırlarında bulunan Hatay İl Emniyet Müdürlüğünün, yeni Antakya tarafında daha geniş bir alanda hizmet edeceği ve inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu öğrendik. Emniyet birimlerimizin buradan taşınması ile boşalacak bina Defne Devlet Hastanesi’ne dönüşebilir. Bakım ve onarımın ardından eksiklikleri de giderilerek, Defne halkının hizmetine açılabilir” diye konuştular.

Defne halkı olarak bu taleplerinin yerine gelmesini beklediklerini söyleyen vatandaşlar, “Hastane için yer aramaya gerek yok. Hazır bir bina var. Emniyet Müdürlüğümüzün binası hastaneye çevrilebilir. Ayrıca müsait. Defne ilçesinin merkezinde olması, ulaşım sorunu da yaşatmayacak. Bu konuda gerekli adımların atılmasını istiyoruz ve yetkililerden açıklama bekliyoruz” dediler.

Acil vaka durumlarında birçok hastalarının yolda öldüğüne dikkat çeken Defneliler, “Her ilçeye bir hastane bile yeterli değil. Pandemi döneminde hastanenin önemi daha da anlaşıldı. Devlet büyüklerimizin Defnelilerin sesine kulak vereceğini ve Hatay Emniyet Müdürlüğü binasını, Defne Devlet Hastanesine dönüştüreceklerine inanıyoruz” diye konuştular.

Bu arada Hatay Emniyet Müdürlüğü yeni binasının tamamlanmasının ardından yeni binaya taşınacağı Sümerler Mahallesi, Lazkiye Caddesinde bulunan binanın boşaltılacağı öğrenildi.