Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Belediye’den denetim ve dezenfekte…

İŞLETMELERDE SIKI DENETİMLER DEVAM EDİYOR

              Antakya Kaymakamlığı bünyesinde normalleşme süreci kapsamında açılmasına izin verilen iş yerlerinde Covid-19 hastalığının yayılma hızını azaltmak amacıyla, sosyal mesafe ve maske kullanım zorunluluğunun denetlenmesi için oluşturulan komisyona bağlı Antakya Belediyesi ekipleri şehrin dört bir yanında denetimlere devam ediyor.

            Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “ Normalleşme süreci kapsamında, korona virüsün yayılma ve bulaşma hızının azaltılması hususunda Antakya Kaymakamlığı bünyesinde Covid-19 Denetim Komisyonu oluşturuldu. Bu komisyonda görevli olan belediyemiz ekipleri, restoran, cafe, pastane, kahvehane, dernekler, yüzme havuzu, spor salonları, hamam, sauna, spa merkezi gibi işletmelerde sosyal mesafeye uyulması ve maske kullanım zorunluluğu konusunda denetimlerine devam ediyor.”

            Yapılan açıklamanın devamında yürütülen hizmetler kapsamında denetim gerçekleştirilen yerler şöyle sıralandı;

  • Serinyol ve Zülüflühan Mahalleleri’nde bulunan 10 berber ve kuaför salonu
  • Kışlasaray, Saraykent ve Ürgenpaşa Mahalleleri’nde bulunan 6 spor salonu
  • Sarakent Mahallesi’nde bulunan 2 spor salonu
  • Emek ve Kanatlı Mahalleleri’nde bulunan 2 semt pazarı

95 MAHALLEDE BULUNAN KONTEYNERLER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Antakya Belediyesi ekipleri, Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir genelindeki konteynerlerde yıkama ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

            Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Koronavirüsünün yayılımını önlemek amacıyla Antakya’nın 95 mahallesinde bulunan çöp konteynerlerinin kimyasal maddelerle dezenfekte çalışması gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada dezenfekte çalışmalarının gece gündüz demeden düzenli olarak devam edeceği vurgulandı.