Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Yılmaz; Dünya Hukuk Gününü kutladı…

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 10 Temmuz “Dünya Hukuk Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Yılmaz, mesajında şu sözlere yer verdi; “10 Temmuz 1967 günü Cenevre’de “Hukuk Yoluyla Dünya Barışı” konulu konferans da alınan kararla, 10 Temmuz, Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir. Hukuk, bugün sadece bireyler için değil; toplumlar, ülkeler ve dünya için her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir.

Tüm insanlığa örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.); “Bir günün adaleti yetmiş yıllık ibadetten üstündür.” buyurmuştur.  Bağımsız ve tarafsız yargı sistemine sahip olan Türkiye, günümüzde hukukun üstünlüğünü savunan, insan haklarına saygılı ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir konuma yükselmiştir.

Devletimiz demokratik ve çağdaş bir hukuk devletidir. Ülkemizde Hukuk devleti olma noktasında savunma ayağını oluşturan hukukçularımızın hukuk devletine önemli katkıda bulunduklarına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz ve şehrimizde bulunan tüm hukukçuların 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü’nü kutluyor, yargı mensuplarımıza çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”