Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Savaş: Satın alma sahiplen…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, HBB Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Lütfü Savaş, il genelindeki sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların bakımının yapıldığı merkezi gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Birçok hayvanın sıcak yuva ve sahiplenmeyi beklediğini belirten Savaş “Burası bizim en büyük hayvan barınağımız. Farklı ilçelerimizde de yenilerini de yapıyoruz.Hayvanlarımızın sahipsiz kalmamasını istiyoruz. Evinde köpek beslemek isteyen anne ve babalar buradaki köpekler sıcak yuva ve sahiplerini bekliyor. O yuvaya davet ederseniz hemen göndereceğiz” dedi.

Birçok hayvanın merkezde tedavi edildiğini ifade eden Lütfü Savaş “Özellikle ihtiyacı olan , güçten düşmüş ve tedavi edilmesi gereken hayvanları topluyoruz. Kanser vakalarının tedavisini de burada rahatlıkla yapıyor arkadaşlarımız. Gerek cerrahi operasyon gerekse kemoterapi konusunda da arkadaşlarımız bayağı başarılılar.Anne köpekler dışarıda yavruları bırakamadığı için çok fazla sağa sola gidip yiyecek bulamadığı için yavrularını besleyemiyorlar.

Bu nedenle biz anneleriyle birlikte büyük kafeslere yavruları nı da alıyoruz. Anneyi güzelce doyurduktan sonra da o da yavrularını besleme şansına oluyor. İki ay civarından itibaren de köpeklerin dişleri çıktıktan sonra biz onları farklı kafeslerde değerlendirip artık kendi kendine yaşamasına sağlayacak imkanlar sunuyoruz. Yavru köpekler de sahiplerini bekliyor.

Tatlı köpekleri sahiplenip, karnını doyurmak ve onu büyütmek belki de dünyadaki yapacağınız en büyük hayırlardan bir tanesidir. Lütfen Köpek almayın, köpeği sahiplenin” çağrısında bulundu.