Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Savaş’ın 23 Temmuz Mesajı…

 23 Temmuz 1939, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyetine son emaneti olan serhat şehri Hatay’ımızın anavatana katıldığı gündür. İlimiz, Misakımillî sınırlarında olmasına rağmen, 20 Ekim 1921 Ankara Antlaşmasıyla bu sınırların dışında bırakılmıştı.

Hatay halkı, büyük bir direniş örneği vermesine karşın yıllarca Fransız işgalini yaşadı. 1938 yılında büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ilimizin yetiştirdiği vatan evlatlarının mücadelesi ile Hatay Devleti kuruldu.

23 Temmuz 1939’da Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmamız, ilimizin geleceğinin sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.Bugün, Hatay Devleti olmaktan vazgeçip Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı davullarla, zurnalarla kutlayan Hataylıların yeniden doğduğu günüdür. 23 Temmuz günü Hataylıların gurur günüdür.

Hatay, 40 asırlık Türk yurdunun düşman elinde kalamayacağını söyleyen Atamızın şahsi meselesi, bizim başımızın tacı, gözbebeğimiz ve vazgeçilmez yuvamızdır.

Ne mutlu bize ki Tayfur Sökmenlerin, Abdulgani Türkmenlerin, Abdurrahman Meleklerin torunlarıyız. Ne mutlu bize ki, Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda, gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Şehrini, ülkesini seven ve öz değerlerine sıkı sıkıya sarılan Hataylılar olarak, Atalarımızın emanetine sahip çıkıyor, evlatlarımızın özgür, laik ve çağdaş bir ülkede yaşaması için çalışıyoruz.

Tarihin her döneminde Türk yurdu olan Hatay, sonsuza dek güzel ülkemizin serhat şehri ve Doğu Akdeniz’deki kalesi olmaya devam edecektir. 83 yıldır eşsiz coğrafyamızda tüm renklerimizle bir arada, kardeşçe yaşamaktan kıvanç duyduğumuzu vurguluyor, Hatay’ımızın anavatana katılma yıl dönümünü yürekten kutluyorum.

23 Temmuz tüm hemşehrilerime kutlu olsun.