Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Savaş, “çiftçimize destek olacağız…”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projeleri kapsamında bir yeniliği daha hayata geçirdi.


Savaş, üreticinin ürünü tarlada kalmasın ve tarım arazileri kaderine terk edilmesin diye Satın Alma Garantili kırsal kalkınma hamlesinin startını verdi.


Başkan Savaş, Arsuz Yukarıkerpice ve Nergizlik köylerinde çiftçilerle birlikte taze soğan ve dereotu tohumlarını toprakla buluşturdu.
Yukarıkerpice Köyü’ndeki tarlada satın alma garantili projesinin detaylarını anlatan Savaş, “Yaklaşık 3 buçuk yıldır yürüttüğümüz kırsal kalkınma projemizde avantajlı bölgelerdeki dezavantajlı grupları tespit ettik. Köylülerimize ücretsiz fide ve tohum ile ucuz gübre ve ilaç vereceğiz. Onların ürettiği ürünleri satın alıp, endüstri ile buluşturacağız. Soğan, dereotu, biberiye, maydanoz ve salatalık ekeceğiz. Bunların çoğunu kurutup katma değerini arttırarak yurt içi ve yurt dışına pazarlayacağız” ifadelerini kullandı.


Projeden bin 500 ailenin faydalanacağını söyleyen Savaş, “Çiftçimizin mazot, elektrik, su, gübre, ilaç, fide ve tohum masrafları oldukça çok. Bu sıkıntılı süreçte onlara destek olacağız. İlk olarak bin 500 ailemiz projemizden faydalanacak” diyerek dereotu tohumlarını toprakla buluşturdu.