Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Parlar’dan Asgari Ücret Çıkışı…

“ÖNEMLİ OLAN ASGARİ ÜCRETİ ARTIRMAK DEĞİL, ALIM GÜCÜNÜ ARTIRMAK”

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, asgari ücrete zam konusuna ilişkin açıklamada bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili çalışmada sona yaklaşıldığını açıkladı. Erdoğan, asgari ücrete yıl başındakine benzer bir miktar zam yapılacağının sinyalini yaptığı açıklama ile verdi. CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ise Erdoğan’ın bu açıklamalarına ilişkin konuştu ve şöyle dedi:

“SENE BAŞINDA ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM YAPMIŞTIN NE OLDU?”

“Sayın Erdoğan asgari ücretle ilgili sene başında yüzde 50 oranında zam yaptığını söyledi ve bunu övüne övüne anlattı. Şimdi yine Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada asgari ücrette yapacağı zamla ilgili ‘müjde’ diyerek halka seslendi.

Erdoğan’ın anlamadığı ise asgari ücrete yaptığı zammın bir öneminin olmaması. Sene başında yüzde 50 zam yaptığınla övünüyordun. Peki ne oldu? Yüzde 50’nin bir değeri kaldı mı? Kalmadı. Çünkü alım gücü eridi, bitti.”

“ASGARİ ÜCRETİ 10 BİN TL YAPSANIZ NE OLACAK?”

“Anlamsız, akılsız ve çağ dışı, dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan politikalarınızla ekonomiyi batırdınız. Asgari ücreti temmuz ayında 10 bin TL yapsanız ne olacak? Ben size söyleyeyim. Bugün 60 TL olan 1000’lik peynir 500 TL olacak. 4 TL, 5 TL olan ekmeğin fiyatı 100 TL olacak. Sorun asgari ücrete zam yapmak değil, sorun asgari ücrete zam yapmanızla beraber tüm kalemlerdeki fiyat artışlarında.

Önemli olan fiyat istikrarı ve tepeden tırnağa ürünlere zam gelmemesi. Fiyatların oynak olmaması. Bay Ekonomist ise parlak zekasıyla asgari ücrete zam yaparak sorunları çözeceğini sanıyor ancak yanılıyor. Bu yanılgıyı da temmuz ayından itibaren kendisiyle beraber yine tüm halk görecek” ifadelerine yer verdi.